Goedkope V12; Volkswagen Touareg W12 die op Marktplaats te koop staat
Foto: Marktplaats

Een goedkope V12 scoren? Deze 3 scoor je nu voor een prikkie op Marktplaats!

Een V12 is eigenlijk de droom van elke autofan. Het gevoel dat je krijgt als je het gaspedaal indrukt en ineens twee keer zoveel cilinders aan het werk zet als in een M3, is te vergelijken met het winnen van een WK. Er is een reden dat je dit type motor in de topauto’s vindt: ze zijn luidruchtig, hebben een hoop koppel en hebben bijna geen trillingen. Deze goedkope V12 auto’s scoor je nu voor een prikkie op Marktplaats!

Een twaalfcilinder is daarentegen wel complex. Dit maakt dat ze duur zijn in onderhoud, vaste lasten en ze gebruiken de hoeveelheid brandstof van een vrachtauto. Sommige van deze V12-beesten eindigen na een lang en waarschijnlijk interessant leven op Marktplaats voor minder dan wat je in een jaar aan benzine zou uitgeven.

Volkswagen Touareg W12 2012

Laten we meteen duidelijk zijn: deze Touareg heeft geen V12, maar een W12. Dat betekent twee dingen. Ten eerste komt de motor eigenlijk uit een Bentley Continental van die tijd, dus je hebt iets om over op te scheppen. Ten tweede is het eigenlijk gewoon een V12, maar dan net even anders. Verder heeft de W12 alle voordelen van een V12.

In 2007 had Volkswagen er geen probleem mee om een twaalfcilinder in hun grootste auto te stoppen. Deze SUV heeft maar liefst 450 pk uit een 6.0-liter W12, goed voor een 0-100 km/u sprint van slechts 5,9 seconden. Voor € 17.500 krijg je niet alleen deze prestaties en het heerlijke karakter van de W12, maar ook speciale bumpers, sideskirts en velgen. Binnenin vind je een prachtig leren interieur. Met slechts iets meer dan 107.000 km op de teller lijkt dit veel auto voor je geld.

1991 Daimler Double Six

Als je een V12 zoekt voor weinig geld, kom je al snel bij oudere auto’s uit. Maar dat is niet per se slecht, want deze Daimler (tegenwoordig zouden we het een Jaguar noemen) uit 1991 is een toonbeeld van klasse uit de jaren 90. Het is een zakelijke auto met een lange motorkap, elegante cabine en een platte kofferbak. Dit alles zorgt voor een statige uitstraling.

 

Ondanks de twaalf cilinders levert de auto slechts 264 pk en valt het koppel tegen met 377 Newtonmeter. Wat je wel krijgt, is een prachtig geluid uit de sportuitlaat en comfort van het hoogste niveau. Voor net geen € 7.500 mag je daarentegen niet te veel verwachten van een V12.

BMW 750i V12 1995

Voordat BMW Rolls-Royce overnam, maakten ze een van de beste V12’s van die tijd. De V12’s van BMW werden zelfs gebruikt door Rolls-Royce na de overname. BMW plaatste deze V12 alleen in de 7-Serie, wat betekent dat deze twaalf cilinders in een auto zitten die bekendstaat om zijn comfort en luxe.

Voor slechts € 9.000 krijg je niet alleen deze 327 pk sterke V12, maar ook luchtvering, elektrische stoelen, stoelverwarming, cruise control en een elektrisch pakket. Niet slecht voor een auto uit 1995. Je zou bijna vergeten dat de echte ster, de V12 onder de motorkap, is. Als je deze auto koopt, heb je een prachtige herinnering aan hoe het vroeger was: een auto die simpelweg stond voor het meest luxe wat er te halen was, met een motor die anno 2024 bijna uitgestorven is.

Goedkoop is duurkoop

Een goedkope auto kan natuurlijk hartstikke goed uitpakken, maar goedkoop is vaak duurkoop. Dus mocht je een van deze bolides op de kop willen tikken, zorg er dan wel voor dat je weet wat je koopt. Een aankoopkeuring bij deze oudjes is geen overbodige luxe. Mocht je geen genoeg kunnen krijgen van deze Marktplaats-lijstjes, check dan ook de artikelen hieronder:

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen van DAY1. Check hier de nieuwe Aston Martin Vantage zonder V12! 

Deel dit artikel
Ehab Abdelmola

Ehab Abdelmola

Gastredactie
Al sinds jong is deze auto- en techniek fanaat bezig met het bestuderen van hoe auto’s en hoe deze werken. Ehab deelt zijn passie graag met jullie op onze website, maar maakt ook video's op zowel zijn eigen als ons TikTok en Instagram-kanaal.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons