Marktplaats
Foto: Flickr / Jason Lawrence

Dit zijn de 3 krachtigste auto’s voor het minste geld op Marktplaats!

Wij weten allemaal dat een flink aantal paardenkrachten in een auto gepaard gaat met flinke aanschafbedragen. Echter is door financiële afschrijving van performance auto’s het mogelijk om tegenwoordig toch goedkoper om aan een auto met pit te kopen. Dit kan door deze simpelweg tweedehands aan te schaffen op Marktplaats. Zo lang je de auto oud genoeg is en de nodige kilometers heeft gereden, is met een beperkt budget toch veel mogelijk. 

Laten we het gelijk ook maar over het addertje onder het gras hebben. Een oudere auto met veel vermogen aanschaffen kan heel aanlokkelijk zijn gezien de lage aanschafprijs. Het plaatje wordt wel een stuk minder rooskleurig als je bekijkt wat onderhoud, verzekering en verbruik van oudere performance auto’s kost.

Martkplaats hatchback

We beginnen de lijst met een icoon; de Volkswagen Golf 5 GTI. Een blik op Een blik op Marktplaats laat ons een vrij net exemplaar zien. Dat wil zeggen geen externe schade of technische mankementen. Deze is voor minder dan 5000 euro te verkrijgen. Voor dit geld krijg je maar liefst 200 pk uit een 2.0 met turbo. Dit levert een topsnelheid op van boven de 240 km/u op. Het mooie is ook nog dat, voor zo ver de performance op een budget gaat, dit misschien wel de beste keuze is. De 2.0 TFSI staat bekend als zeer betrouwbaar ook op hogere tellerstanden, onderdelen zijn ruim verkrijgbaar en elke gemiddelde garage kan aan deze auto’s werken. Let wel even op de motorcode, want het AXX-motorblok is veel onbetrouwbaarder dan het BWA-motorblok.

Marktplaats; burget auto's
Foto: Marktplaats

Puristisch genot

Wil je toch liever wat meer prestige en een echte V motor? De eerste generatie Audi A5 is met een V6 voor ongeveer 8000 euro te krijgen. Wederom praten we hier over het bedrag waarvoor je er een kunt aanschaffen zonder externe schade of technische mankementen. Dat dit een flinke stap over de GTI is, is te zien aan de fantastische eigenschappen van de Audi A5. Voor het hierboven genoemde bedrag heb je een 3.2-liter zescilinder in V-vorm met een automaat. De auto beschikt over maar liefst 265PK. Binnen 6 seconden zit je op 100 km/u en de topsnelheid is begrensd op 250 km/u. Een extra bonus; deze blokken staan er bekend om dat ze met chiptuning flink vermogen erbij kunnen krijgen en dat de betrouwbaarheid niet omlaag gaat. Simpel gezegd: Audi heeft gewoon flink wat ‘PK-marge’ in deze blokken laten zitten uit de fabriek.

Marktplaats; burget auto's
Foto: Marktplaats

Van binnen zijn opties als leren bekleding, twee zone climate-control en een redelijk modern infotainmentsysteem van de partij. Smaken verschillen, maar ook qua uitstraling zal menig mens het met je eens zijn dat je voor dit geld een zeer modern ogende Audi hebt weten te strikken. Als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl zien we voor dit geld meerdere exemplaren met minder dan 2 ton op de teller. Een echt budget performer dus.

Marktplaats AMG

De absolute topper betreft pk’s op een budget is de W211 generatie E55 AMG van Mercedes-Benz. Deze gaan voor 20.000 tot 25.000 euro op Marktplaats. En dan denk je waarschijnlijk meteen: 20.000 euro is niet echt ‘budget’. Gelet op het feit dat je voor dat geld maar liefst 476PK uit een 5.5 liter V8 haalt met een supercharger kom je al snel tot de conclusie dat bijna niet een gebruikte auto voor 20.000 euro in de buurt komt van dit vermogen. Dit is namelijk bijna het exacte vermogen van de nieuwste M3, welke vanaf 140.000 euro pas te krijgen is. Het verhaal wordt verder alleen maar beter, want deze Mercedes E55 komt nog uit de tijd dat er geen filters nodig waren in uitlaten. Dus zonder extra geld uit te geven aan aftermarket uitlaat klinkt deze al geweldig. Dit laatste wat voor de nieuwste M3 niet geldt. En dan is er nog het feit dat de E55 AMG zelfs in waarde begint te stijgen, waardoor het niet eens een zeer onverantwoordelijke ‘budget pk’ aankoop is.

Marktplaats; burget auto's
Foto: Marktplaats

Volg ons op social media en abonneer op onze nieuwsbrief!

Deel dit artikel
Ehab Abdelmola

Ehab Abdelmola

Gastredactie
Al sinds jong is deze auto- en techniek fanaat bezig met het bestuderen van hoe auto’s en hoe deze werken. Ehab deelt zijn passie graag met jullie op onze website, maar maakt ook video's op zowel zijn eigen als ons TikTok en Instagram-kanaal.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons