Kitcar Marktplaats; Toyota Supra omgebouwd tot Lamborghini Aventador
Foto: Wolf Auto & AI Generative Fill

Lamborghini x Supra: een gedrocht of dé Marktplaats kitcar van de eeuw?

Kitcars zijn auto’s die dusdanig zijn omgebouwd dat vaak niet eens te zien is welk model de auto oorspronkelijk was. Sommige kitcars worden door aftermarket bedrijven gemaakt, andere door veel te enthousiaste hobbyisten. Dat zij soms heel creatief kunnen zijn, bewijst deze omgebouwde Toyota Supra. We kunnen dan ook stellen dat deze Marktplaats kitcar in een identiteitscrisis zit. Wil hij nu een Italiaans raspaard zijn of stukje Japanse geschiedenis. In dit artikel alles over deze unieke Marktplaats find!

Een custom bodykit, zagen in het frame of een compleet nieuw interieur. Niets is te gek voor een kitcar bouwer. Blijkbaar had de bouwer van dit project een droom om een Aventador te bezitten. Wat doe je dan als geen € 300.000 op je rekening hebt, maar wel een 3e generatie Toyota Supra in de garage hebt staan? Precies, je bouwt hem zelf om naar een Aventador, de enige logische keuze…

Lamborghini Supra

Nog voor iemand deze auto met een zaag en bijl onder handen heeft genomen was dit al een speciaal voertuig. In de basis hebben we hier namelijk een 3e generatie Toyota Supra, met jawel een 3.0 zes-in-lijn. Voor de duidelijkheid: we hebben het hier niet over de legendarische 2JZ, deze zag pas in de 4e generatie het levenslicht. Desalniettemin is een zescilinder die 238PK en 500 Newtonmeter koppel herbergt, gekoppeld aan een handbak met achterwielaandrijving nooit verkeerd!

Italiaans uiterlijk

Aan het exterieur zie je wel gelijk dat het een Aventador moet voorstellen, tot dusver is het dus een ‘geslaagd’ project. Aangezien de beschrijving bij het artikel vrij minimaal is moeten we echt afgaan op de foto’s. Wat deze auto zo onderscheidt van andere kitcars is het feit dat de nieuwe body, los van verhoudingen, er zeer netjes uitziet. Vaak is het met kitcars zo dat aan alle kanten het niet juist is afgewerkt. In dit geval zijn er geen duidelijke lasnaden te zien, de panelen sluiten overal even goed aan en zelfs de kleur is overal consistent. Toch zouden we de Ferrari op de achtergrond ook wel een weekendje willen meenemen. Mits deze niet omgebouwd is vanuit een Pontiac Fiero.

Kitcar Martkplaats; Toyota Supra omgebouwd tot Lamborghini Aventador
Foto: Wolf Auto

Daarnaast is het zo dat, voor zover onze research heeft opgeleverd, je deze body kit niet los kan kopen. Wat impliceert dat alle panelen door de projectmaker zelf zijn gefabriceerd. Wat veel indrukwekkender is dan veel andere projecten waarbij panelen van andere auto’s simpelweg passend worden gemaakt voor de kitcar. Zelfs een centraal geplaatste uitlaat, die kenmerkend is voor de Aventador, is aanwezig op deze kitcar.

Japans innerlijk

Helaas kunnen we over het interieur veel minder enthousiast zijn. Los van twee custom leren stoelen – die aan Murciélago stoelen doen denken – is het een vrij trieste bedoening. De verkoper is er ook eerlijk in dat het interieur nog wel wat werk en aandacht kan gebruiken.

Op zich is dit niet erg, want wie deze auto ook gaat kopen; het is sowieso iemand die niet vies om zelf nog wat aan dit project te doen. En met al het werk dat al aan de buitenkant is gedaan, wat van vrij hoge kwaliteit is, is het zeker de tijd waard. De echte vraag is echter, is dit unicum van een projectauto de vraagprijs van 13.000 euro waard?

Carspots: Kitcar Marktplaats

Foto’s: Wolf Auto

Niets meer missen van kitcars of andere autonieuwtjes? Volg ons ook op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Ehab Abdelmola

Ehab Abdelmola

Gastredactie
Al sinds jong is deze auto- en techniek fanaat bezig met het bestuderen van hoe auto’s en hoe deze werken. Ehab deelt zijn passie graag met jullie op onze website, maar maakt ook video's op zowel zijn eigen als ons TikTok en Instagram-kanaal.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons