Marktplaats achtcilinder; Porsche Cayenne GTS
Foto: Marktplaats

Deze performance achtcilinders haal je met budget op Marktplaats

De droom van vele autoliefhebbers om acht cilinders onder de rechtervoet te hebben gaat ook gepaard met een flink prijskaartje. De V8 is vaak het paradepaardje van een autobedrijf en hierdoor is niet alleen het verbruik, maar ook de aanschaf duur. Mocht je echter smachten naar een puristisch motorblok op budget zijn dit de drie voordeligste performance achtcilinders die je kunt vinden op Marktplaats. 

Waar in het land van de onbegrensde mogelijkheden de acht- of zescilinder de norm is, kiezen we in Europa vaak voor een zuinige vierpitter. Echter is een auto met V8 wereldwijd geliefd en ook in Nederland smullen vele autofanaten van het luide en benzineslurpende motorblok. De motoren hebben vaak veel koppel en vermogen.

Ford Mustang GT

Als je niet op zoek bent naar bizar vermogen of extreem geluid is deze Ford Mustang 5.0-liter achtcilinder de auto die je zoekt. De Stang is handgeschakeld en staat voor net iets meer dan € 10.000 op Marktplaats. Als je dit bedrag overmaakt, heb je een van de weinig handgeschakelde Mustang V8’s op de stoep staan. In het winterweer de ideale auto om een potje mee te driften op een verlaten parkeerterrein.

Specs Marktplaats achtcilinders:

 • Vermogen: 386 Newtonmeter koppel & 215 pk
 • Verbruik: 13 liter benzine op 100 km
 • Topsnelheid: 220 km/u
 • 0-100 km/u tijd: 7,3 seconden
 • Motor: atmosferische 5.0-liter V8

Marktplaats achtcilinders; Ford Mustang GT 5.0

Porsche Cayenne GTS

Voor wie op zoek is naar een Duitse achtcilinder met meer luxe en comfort staat deze kanjer te wachten. Voor een spotprijs van € 19.495 kan deze Cayenne GTS van jou zijn. Nog steeds een behoorlijk bedrag, maar hier krijg je wel een rijk uitgeruste performance SUV voor terug. Onder de kap zit een atmosferische 4.2-liter V8. De krachten hieruit worden overgebracht op een vierwielaandrijving. Waar de Mustang ideaal is om het randje mee op te zoeken tijdens het winterweer – is deze Cayenne GTS juist een auto die je graag meeneemt op wintersport om de steile bergpassen te trotseren.

Specs Marktplaats achtcilinders:

 • Vermogen: 500 Newtonmeter koppel & 406 pk
 • Verbruik: 14 liter benzine op 100 km
 • Topsnelheid: 253 km/u
 • 0-100 km/u tijd: 6,1 seconden
 • Motor: atmosferische 4.8-liter V8
Marktplaats achtcilinder; Porsche Cayenne GTS

Mercedes-Benz E55 AMG

Na een puristische driftmachine en familiewagen op steroïden is het nu tijd voor een luxe snelheidsduivel. De performance sedan van het merk met de ster staat op Marktplaats te koop voor iets meer dan € 20.000. Je krijgt hiervoor een Duitse luxewagen met een achtcilinder die wordt aangejaagd met een compressor. Dit is Mercedestaal voor ‘supercharger’. Hiermee is deze Mercedes E55 AMG misschien wel de budgetknaller die de meeste performance en luxe  biedt.

Marktplaats achtcilinder; Mercedes-Benz E55 AMG

De auto is snel, luidruchtig en achterwielaangedreven. Deze drie ingrediënten maken het de ideale wagen voor een rondje op de P.C. Hooftstraat om wat nekjes te breken, maar ook voor een roadtrip over de Alpenpass. Het interieur van de Mercedes is hoogwaardig afgewerkt en volgens kenners wordt deze beschouwd als een van de interieurs uit de gouden tijd van het merk met de ster. Naast een luxe in- en exterieur staat, staat de auto ook te boek als betrouwbaar. Iets wat je van de Porsche Cayenne niet heel snel kunt zeggen…

Specs Marktplaats achtcilinders:

 • Vermogen: 700 Newtonmeter koppel & 476 pk
 • Verbruik: 12,9 liter benzine op 100 km
 • Topsnelheid: 250 km/u
 • 0-100 km/u tijd: 4,7 seconden
 • Motor: geblazen 5.5-liter V8

Foto’s: Marktplaats

Meer van dit soort nice-to-know auto-artikelen of andere autonieuwtjes? Volg ons ook op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Ehab Abdelmola

Ehab Abdelmola

Gastredactie
Al sinds jong is deze auto- en techniek fanaat bezig met het bestuderen van hoe auto’s en hoe deze werken. Ehab deelt zijn passie graag met jullie op onze website, maar maakt ook video's op zowel zijn eigen als ons TikTok en Instagram-kanaal.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons