Ferrari Roma Charles Leclerc; foto's van de Ferrari Roma van Charles Leclerc
Foto: Classic Car Auctions

Ferrari Roma van F1-coureur Charles Leclerc nu te koop op Marktplaats

Formule 1 fans weten als geen ander sportmemorabilia te verzamelen. Of het nu truitjes, petjes, modelauto’s of miniatuur helmen zijn. Zolang het een connectie met de sport heeft is het gewild. Voor de echte Ferrari-fans met een diepe portemonnee is er nu de kans om het ultieme souvenir te bemachtigen. Voor een astronomische € 350.000 kan de Ferrari Roma van Charles Leclerc nu namelijk op jouw oprit staan. 

De Formule 1 coureur uit Monaco rijdt zelf als sinds 2019 in een Ferrari Formule 1 auto, maar kan na al die rondjes geen genoeg krijgen van het stuur met het paard. In 2020 neemt de coureur deze gepersonaliseerde Ferrari Roma in ontvangst. Nu vier jaar later is hij op de wagen uitgekeken en wordt hij aangeboden op het Nederlandse Marktplaats. Mocht je denken dat je een standaardversie van de Roma krijgt heb je het mis. Door de innige band met de grote bazen uit Maranello is deze auto uitgerust met meer dan € 100.000 aan opties.

Kunstwerk op wielen

Elke Ferrari die in Maranello van de band rolt is een opzichzelfstaand meesterwerk die tot in de puntjes is afgewerkt. Ondanks dat de Roma het goedkoopste paard van stal is, doet deze niet onder voor zijn Italiaanse broertjes. De Roma was de eerste auto waarbij Ferrari zijn vernieuwde designtaal introduceerde. Zo heeft deze sportcoupe veel strakkere lijnen en smallere lampen dan we gewend zijn van de Italianen.

Onder de motorkap vinden we een handgebouwde achtcilinder in V-vorm met twee turbo’s. Het kloppende hart van het kunstwerk op wielen is goed voor ruim 620 pk en 761 Newtonmeter koppel. Het beroemde ‘0-100 km/u sprintje’, doet de Roma in slechts 3,4 seconden. Deze duw in je rug wordt ondersteund door de melodieuze klanken van een handgemaakt V8. Ondanks dat de Ferrari Roma hét instapmodel van Ferrari is, wordt de wagen geroemd om zijn scherpe rijeigenschappen en interieurkwaliteit.

Ferrari Roma Charles Leclerc

Wanneer een F1-coureur zijn eigen Ferrari samenstelt voor de openbare weg kun je er gif op innemen dat het een bomvol spektakelstuk op wielen is. Volgens de verkoper zit er voor maar liefst 100.000 euro aan extra opties op deze bolide. Allereerst zijn alle carbon opties aangevinkt. Hieronder vallen onder andere de enorme front splitter en diffuser achter. Deze zijn na de finishing touch van Charles gehuld in het kenmerkende ruitpatroon van koolstofvezel. Naast de extra opties, is ook de kleur van deze Roma speciaal. De auto is uitgevoerd in Nero Stellato; een prachtig diepzwarte kleur met gouddeeltjes erin verwerkt. Met een lekker zonnetje op de lak wordt deze Roma de natte droom van elke carspotter. Enfin, op een echte auto van Charles Leclerc hoort natuurlijk ook de handtekening van de coureur. Wij kunnen melden dat deze auto zelfs twee keer is gesigneerd; een keer in het interieur en een keer bij de motorkap.

Stevig prijskaartje

De verkoper van deze Ferrari Roma vraagt € 350.000. Dit is een fors bedrag voor een auto die nieuw een vanafprijs heeft van € 311.151. Echter krijg je voor de nieuwprijs niet de handtekeningen en het verhaal van de auto erbij. Wellicht wordt de auto in de toekomst meer waard. Hoe beter Leclerc bij Ferrari presteert, hoe meer de auto waard zal worden. Voor nu is het € 350.000, wil u pinnen of contant betalen?

Carspots: Ferrari Roma Charles Leclerc

Foto’s: Classic Car Auctions

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om geen Marktplaats parel meer te missen. Naast deze Ferrari Roma van Charles Leclcerc vind je hier al onze andere autonieuwtjes. 

Deel dit artikel
Ehab Abdelmola

Ehab Abdelmola

Gastredactie
Al sinds jong is deze auto- en techniek fanaat bezig met het bestuderen van hoe auto’s en hoe deze werken. Ehab deelt zijn passie graag met jullie op onze website, maar maakt ook video's op zowel zijn eigen als ons TikTok en Instagram-kanaal.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons