Hatchbacks onder €5000; BMW 1-Serie E87 exterieurfoto
Foto: Flickr / Lud68

Dit zijn de drie beste hatchbacks onder de € 5000 op Marktplaats!

Aan het einde van elk jaar is het banksaldo volledig geplunderd en lijkt een leuke nieuwe hatchback ver weg. Er zijn daarentegen goede opties op Marktplaats waardoor er een leuke en functionele hatchback onder de € 5000 dichterbij komt. Een hatchback staat garant voor groot rijplezier in een klein jasje. We hebben de drie beste keuzes hieronder even op een rijtje gezet. 

De reden dat in Nederland hatchbacks relatief goedkoop zijn, is omdat de hatchback populair is. Dit zorgt voor een groot aanbod en gezonde marktwerking. Want; waar het aanbod groot is, is de prijs lager. Enfin, combineer het bovenstaande met het feit dat Nederlanders hun auto goed onderhouden en voilà daar is jouw hatchback onder de € 5000. In andere landen is dit lang niet altijd het geval!

De meest tijdloze: Volkswagen Golf V

Er zijn meerdere redenen waarom de Volkswagen Golf V populair is in Nederland. De wagen heeft een strak design enrelatief veel ruimte. Daarnaast is de betrouwbaarheid hét recept tot succes van de Volkswagen Golf V. Eerlijk is eerlijk; de golf V wordt anno 2023 wel een dagje ouder. Dat mag de pret echter niet drukken. Als jij een leuke Golf V occasion vindt met de stempels in het boekje en schadevrij verleden kun je nog heel lang plezier hebben van de Duitse classic. Voor € 5000 zal je geen GTI kunnen halen, maar dat is niet erg want de standaard golf V wordt al geroemd om zijn comfortabele rijeigenschappen.

De veiligste: Volvo C30

Vind je een Golf V te ‘normaal’ en onopvallend of niet genoeg karakter hebben? Geen zorgen, zelfs voor € 5000 kun je een eigenwijze auto kopen waar je niet al te snel een tweede van ziet. Althans, niet zo snel als een Volkswagen Golf V. De Volvo C30 heeft een bijzonder design. Waar de wagen van voren relatief simpel oogt, is dit aan de achterkant een ander verhaal. De Volvo C30 onderscheidt zich van andere hatchbacks door zijn lengte en speciale achterruit. Deze achteruit dient ook gelijk als de deur van de kofferbak. Het is begrijpelijk als je nog niet meteen verkocht bent met alleen een uniekere achterkant.

Waar de Volvo C30 nog meer heel goed op scoort is veiligheid. Bij Volvo maken ze op het gebied van veiligheid namelijk geen onderscheid in hun goedkopere of duurdere modellen. Wat betekent dat je voor dit geld allemaal veiligheidssystemen krijgt die ook op de veel duurdere modellen zoals de XC90 en V70 zitten. Dit zie je terug in onder andere het aantal airbags dat je in dit kleine autootje krijgt. Als bonus heb je ook nog de betrouwbaarheid en het comfort waar Volvo bekend om staat in een klein pakketje. Mocht dit je nog niet over hebben gehaald, zal het volgende feitje dat wel doen. De fanbase van de Volvo C30 is in Nederland vrij groot en jaarlijks worden er meerdere C30 automeetings georganiseerd. Mocht je dus op zoek zijn naar een hatchback voor liefhebbers met alles wat je in een auto wenst is de Volvo C30 de juiste keuze als hatchback onder € 5000.

De sportiefste: BMW 1 Serie E87 generatie

De eerste twee hatchbacks onder € 5000 worden geroemd door hun comfort en betrouwbaarheid. Echter kun je ook meer geven om sportiviteit en dynamisch rijplezier. Dit alles heeft ook nog eens achterwielaandrijving. De auto voor om en nabij € 5000 verkrijgbaar en draagt als naam BMW 1 Serie. Dit is van deze lijst misschien wel de meest moderne en sportiefste hatchback die je kun krijgen voor een kleiner budget.

Echter kleeft hier ook een nadeel aan, want de BMW 1 Serie is ook het duurste in onderhoud. BMW heeft namelijk de filosofie dat goede en ietwat sportieve rijdynamiek niet alleen voorbehouden is aan de duurdere of M modellen. Dit resulteert in een hatchback die relatief spits de bocht in kan duiken en voor wie echt de grenzen wil testen zelfs een drift mogelijk maakt. Uiteraard wel alleen op een afgesloten terrein. Al met al een heel hoop ‘car-fun’ voor weinig geld. Deze kenmerken bij elkaar zorgen er voor dat deze auto zeker een plekje op onze lijst verdient!

Foto’s: BMW, Volvo en Volkswagen

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over auto’s check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Ehab Abdelmola

Ehab Abdelmola

Gastredactie
Al sinds jong is deze auto- en techniek fanaat bezig met het bestuderen van hoe auto’s en hoe deze werken. Ehab deelt zijn passie graag met jullie op onze website, maar maakt ook video's op zowel zijn eigen als ons TikTok en Instagram-kanaal.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons