MANSORY MARKTPLAATS
Foto: Khan Exclusive / Roobol Exclusive / Fabe Exclusive

Dit zijn de 3 bruutste MANSORY creaties te koop op Marktplaats!

MANSORY wordt alom gezien als dé aftermarket tuner voor bolides in het hogere segment. Het is bij de tuner bekend dat zij geen centimeter van het in- of exterieur met rust laten. Combineer dit met de zeer extravagante stijl en het is niet gek dat deze tuner zich al gauw kroont tot het adres voor de petrolhead met torenhoge eisen. Deze 3 MANSORY wagens op Marktplaats illustreren dit op de best mogelijke wijze!

Volledig opnieuw met de hand beklede interieurs, uitgebouwde bodykits, 24-inch velgen en als finishing touch de kenmerkende ‘two-tone’ paint jobs vormen het speciale recept van deze tuner. Het mag duidelijk zijn; een Mansory onderscheidt zich als geen ander van de concurrentie en is daarom ook de favoriete keuze van beroemdheden en topatleten.

#3: MANSORY Marktplaats: Audi RSQ8 MTM

De RSQ8 staat bekend als het bescheiden broertje van de Urus. Echter, als je vindt dat de standaard RSQ8 te weinig opvalt en ‘subtiel’ niet in je woordenboek staat, dan heeft Mansory de perfecte oplossing. Ze transformeren de RSQ8 zodanig dat hij niet alleen de Urus overtreft in prestaties, maar ook alle blikken naar zich toe trekt.

De standaard Audi RSQ8 was niet breed en dik genoeg voor de mannen bij MANSORY. Om dit monster op vier wielen extra jus te geven, besluiten ze om een koolstofvezel bodykit te monteren. Zo zijn na aanpassingen de wielkasten verbreed en meegespoten in de carrosseriekleur. Naast het aanpakken van de wielkasten, kiest de tuner over de gehele wagen voor nog meer koolstofvezel. De diffusers aan de voor- en achterkant zijn gemaakt van het materiaal, net als de motorkap en grill. Om de wielen hierbij te matchen is er gekozen voor speciale MANSORY sloffen van 24-inch.

Tuning MTM

Deze MANSORY heeft nog een speciaal tintje. Nadat de heren van MANSORY uitgestyled zijn, wordt de auto bij de Duitse tuner MTM geplaatst. Zij vonden dat het uiterlijk moet matchen met de pk’s en pasten onder andere de turbo’s en intercoolers aan. Na de aanpassingen zitten er 1001 trappelende paarden onder de kap. Om het geluid dat deze paarden produceren goed tot hun recht te laten komen, is er onder de wagen een MTM-uitlaatsysteem geplaatst.

Prijs: € 399.900

#2: MANSORY Marktplaats: Lamborghini Urus

Misschien wel de meestvoorkomende auto onder celebrities en filmsterren: Lamborghini Urus. Wanneer jij jezelf wilt onderscheiden van deze mensen ga je natuurlijk niet voor een normale Urus, maar een die door de mannen van MANSORY is aangepast.

Op Marktplaats staat nu deze aangepaste schoonheid te koop. De lijst met MANSORY-opties is langer dan de Chinese Muur en natuurlijk niet goedkoop. Zowel de neus als kont zijn nu custom. Van het origineel is dan ook niets meer over en de openingen in de wagen zijn vele malen groter en agressiever dan het origineel. Naast het aanpassen van het bodywerk, is er ook bij deze MANSORY weer heel veel carbon verwerkt. Onder andere de motorkap, spiegelkappen en wielfenders zijn gemaakt van het geruite goud. Naast styling aan het exterieur, is ook de binnenkant niet met rust gelaten. Zo is het stuur nu bekleed met alcantara en is het interieur voorzien van een sterrenhemel.

Tuning MANSORY

Op het gebied van performance is ook het nodige gedaan. Dankzij de tune van MANSORY perst deze Urus nu maar liefst 820PK uit de twinturbo V8, die het origineel met 640PK moet doen. Het uitlaatsysteem is ook aangepakt zodat de beleving op het gebied van geluid overeenkomt met de visuele pret die deze speciale bolide te bieden heeft.

Prijs: € 329.940

Foto’s: Khan Exclusive

#1 MANSORY Marktplaats: Audi RSQ8

Na het maken van de eerste Audi RSQ8, was er waarschijnlijk nog wat koolstofvezel over. Dus vonden de mannen van het tuningsbedrijf het een goed idee om er nog een in elkaar te flansen. Deze versie heeft daarentegen wel een heel ander recept dan de andere versie. Zo heeft deze RSQ8 een meer stealthy look door het gebruik van donkere kleuren en een ander soort koolstofvezel. Naast een andere kleur koolstofvezel en lak doet het extreme gedaante ons denken aan de Apollo IE. Ook zijn er sideskirts geplaatst en heeft de auto een bijzonder uitlaatsysteem. Ook de binnenkant wordt ook niet overgeslagen. Op de stoelen staan de letters MANSORY geborduurd en zijn alle interieurdelen ingelegd met koolstofvezel.

Prijs: op aanvraag

Luxe of asociaal?

Opmerkelijk, buitengewoon, uniek en avontuurlijk zijn slechts enkele woorden die vaak gebruikt worden om de creaties van Mansory te beschrijven, zowel in bewondering als in kritiek. Bovendien zijn de reacties onder elke post die een Mansory-voertuig toont, vaak het toneel van intense debatten over of deze voertuigen het summum van luxe vertegenwoordigen of juist de elegantie van auto’s tenietdoen.

Ongeacht aan welke kant van het debat je staat, het valt niet te ontkennen dat Mansory een unieke stempel drukt op de autowereld zoals niemand anders dat kan. Rijden in een van hun op maat gemaakte wagens betekent onmiddellijk herkend worden; zelfs een ‘gewone’ Ferrari voldoet niet om je verlangen naar het meest prachtige en exclusieve te bevredigen. Als jij iemand bent die op zoek is naar iets dat aan je uitzonderlijke standaarden voldoet, dan zijn hier drie opties die momenteel op Marktplaats aangeboden worden en die wellicht aan je hoge verwachtingen tegemoetkomen.

Vergeet ons niet te volgen op Threads, Facebook en Instagram om niets meer te missen van onze Marktplaats auto’s en ander autonieuws. Check hier ook alles over de nieuwste MANSORY Mercedes-AMG 6X6.

Deel dit artikel
Ehab Abdelmola

Ehab Abdelmola

Gastredactie
Al sinds jong is deze auto- en techniek fanaat bezig met het bestuderen van hoe auto’s en hoe deze werken. Ehab deelt zijn passie graag met jullie op onze website, maar maakt ook video's op zowel zijn eigen als ons TikTok en Instagram-kanaal.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons