Nissan Skyline R34; in de showroom
Foto: KHAN Premium Automotive

Deze superzeldzame Nissan GT-R R34 V-Spec staat te koop in Nederland!

Elke autogek of liefhebber van de Fast and Furious films zal bij het zien van de Nissan GT-R R34 V-Spec een klein vreugdesprongetje maken. De combinatie van looks, performance en het relatief makkelijk tunen, maken deze auto een levende legende. Deze speciale V-SPEC versie, die óók nog in een van de meest gewilde kleuren is uitgevoerd, staat as we speak voor meer dan 300.000 euro op Marktplaats te koop.

Voor de meeste mensen heeft de skyline GT-R geen introductie nodig, maar voor wie nog niet op de hoogte is hier een korte uitleg. De GT-R is de krachtigste uitvoering van het model dat normaal alleen ‘Nissan Skyline’ heet. Er zijn dus ook andere versies zoals de Skyline GT-T, GT-S en GT. De GT-R is de meest gezochte en gewilde versie. De verschillende generaties worden aangeduid met opeenvolgend rugnummer R32, R33, R34 en R35. De R35 is de nieuwste, waarbij de term skyline niet meer gebruikt wordt. De meeste populaire en degene waar we nu het over hebben is de beroemde R34.

Speciale JDM

De R34 GT-R is, net als alle overige skylines, een zogeheten JDM-auto. JDM staat voor ‘Japanes domestic market’, simpel gezegd auto’s die van origine alleen in Japan worden verkocht. Dit betekent per definitie dat elke skyline die je buiten Japan ziet, zo ook deze, geïmporteerd is uit het land van de rijzende zon en sushi. Dit maakt de R34 zeer schaarst, wat een factor is, maar niet dé reden waarom ze zo stevig geprijsd en geliefd zijn.

Dit laatste komt, omdat al heel snel de tuningspotentie van de R34 werd ontdekt. De GT-R komt als enige in de skyline line-up met het RB26DETT motorblok, een 2.6 liter zes-in-lijn turbo die standaard ongeveer 280 pk produceert. Echter duurt het niet lang voordat mensen doorhebben dat het blok zo goed gebouwd is dat die makkelijk tot wel 800PK aan kan. Daarnaast is het zo dat de GT-R standaard met vierwielaandrijving en een fantastische wegligging komt. Dit maakte het ook nog mogelijk om, zonder aanpassingen aan de ophanging, het enorme vermogen bestuurbaar te houden. Als we dit alles meenemen, word het duidelijk waarom deze auto een ‘all time favorite’ is geworden. Zelfs technologieën als vier-wiel sturing zijn van de partij en ondanks dat tuners deze vaak uitschakelen blijft het uniek voor een auto uit 1999.

Nissan GT-R R34 V-Spec

V-SPEC staat voor ‘victory specification’ en is de speciale high-performance versie van de R34 GT-R. Deze krijgt een heel scala aan upgrades. Onder andere een stijvere ophanging, grotere remmen, een vergrote voorspoiler en een speciale achterspoiler behoren tot de upgrades. Verder krijg het vier-wiel aandrijfsysteem een upgrade waarbij er meer vermogen naar achter gaat dan bij de ‘standaard’ GT-R. Verder is de V-SPEC uitgerust met een elektronisch actief achterdifferentieel (i.p.v. een mechanische).

Nissan Skyline R34; in de showroom

Dan zijn we nog niet klaar, want ook het blok is onder handen genomen. De 2.6-liter zes-in-lijn heeft nu standaard 330 pk in plaats van 280 pk. Dit wordt bereikt door onder ander een grotere intercooler die schuilgaat achter de speciale V-SPEC voorbumper. Als laatste krijgt de V-SPEC een geüpgradede handgeschakelde versnellingsbak die nu in plaats van vijf, zes versnellingen telt.

Kleursamenstelling

Nu duidelijk is wat de GT-R én de V-SPEC zo speciaal maakt, kunnen we het hebben over wat specifiek de nu aangeboden GT-R V-SPEC nóg specialer maakt. Dit heeft allemaal te maken met de kleur genaamd ‘Midnight Purple 2’. Deze, soort dieppaarse, kleur is een van de meest gezochte kleuren op de Skyline. Volgens de advertentie zijn er slechts 347 R34-modellen in deze kleur uitgevoerd, waarvan er slecht 282 de V-SPEC versie zijn. Dit maakt dit exemplaar extra zeldzaam en extra gewild.

Maar dan nu de grote vraag; nu bekend is hoe speciaal deze R34 Nissan Skyline GT-R V-SPEC in de kleur Midnight Purple 2 is, is het genoeg om de vraagprijs van net geen 320.000 euro te verantwoorden?

Carspots: Nissan GT-R R34 V-Spec

Foto’s: KHAN Premium Automotive

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over auto’s check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Ehab Abdelmola

Ehab Abdelmola

Gastredactie
Al sinds jong is deze auto- en techniek fanaat bezig met het bestuderen van hoe auto’s en hoe deze werken. Ehab deelt zijn passie graag met jullie op onze website, maar maakt ook video's op zowel zijn eigen als ons TikTok en Instagram-kanaal.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons