BRABUS G63 XLP 900; exterieurfoto's BRABUS G63 XLP 900
Foto: Wensink Automotive

Dit is de duurste auto van Marktplaats: BRABUS G63 XLP 900 Adventure 1/10

Marktplaats is niet alleen de plek voor oud meubilair, tweedehands kleding of sportmemorabilia. Momenteel staat er een hele bijzonder auto te koop op de online rommelmarkt en aan die exclusiviteit hangt ook een flink prijskaartje. De duurste en meest exclusieve auto van Marktplaats is deze BRABUS G63 XLP 900 Adventure 1/10. 

BRABUS maakt al jaren bijzondere auto’s en deze speciale variant van de Mercedes-Benz G63 AMG is hier dan ook geen uitzondering op. Van het model rolden wereldwijd slechts tien stuks van de band. De auto is een echte nekkenbreker en mocht je onder jouw bed nog een paar schoenendozen vol met briefjes van € 500 hebben liggen is dit het kerstcadeautje dat je zoekt.

Kloppende hart BRABUS G63 XLP 900

Om het voertuig te voorzien van de juiste krachtbron hebben de Duitse technici gekozen voor de BRABUS Rocket 900 krachtbron. Deze 4.5-liter V8 bi-turbo motor levert een astronomische 900 pk en 1250 Newtonmeter koppel. Dit vermogen wordt overgebracht op een versnellingsbak met 9 gangen. Hiermee kun je de begrensde topsnelheid van 210 km/u halen op de autobahn, maar ook jezelf compleet uitleven in de lagere versnellingen op het strand. Bij deze laatste hoef je dan ook niet bang te zijn dat je vast komt te zitten. Enfin, het laatste feitje waarmee we je kunnen vervelen is dat de 0-100 km/u tijd van dit 3000 kg zware monster slechts 4,4 seconden bedraagt. Hiermee is het een van de snelste pick-ups ter wereld.

BRABUS G63 XLP 900; motorfoto BRABUS G63 XLP 900

Handgemaakt interieur

Als we de portier openmaken van de BRABUS 900 XLP worden jouw ogen getrakteerd een handgemaakt kunstwerk waar zelfs Leonardo DaVinci jaloers op zou zijn. Het interieur van de auto is afgewerkt in de iconische huiskleuren van BRABUS en carbon fiber stylingsdelen. Geen detail is overgeslagen in de bouw van deze exclusieve pick-up.

Zo hebben de Duitse technici de stoelen, vloermatten en zijpanelen voorzien van een diamantenpatroon met rode stiksel en zijn alle inlegdelen van carbon. Het blijft daarentegen een Mercedes en om die identiteit te bewaren is de lay-out van het interieur nog steeds hetzelfde. Nu zijn er alleen speciale BRABUS-logo’s gebruikt in plaats van de welbekende ster. Om de binnenkant van de performance pick-up af te maken zijn alle geborsteld aluminium delen afgewerkt in een matrode kleur.

Cosmetische chirurgie

Naast het verfijnen van het kloppende hart in deze wagen en het interieur is de auto ook aan de buitenkant flink aangepakt. Er lijkt dan ook niets meer over van de ‘normale’ G63. Zo hebben de plastische autochirurgen uit Bottrop ervoor gezorgd dat alle inlegpanelen van carbon zijn, er op het dak ledverlichting is geplaatst, er speciale logo’s geplakt zijn en is en de grill, net als het interieur, uitgevoerd is in de BRABUS huisstijl. Naast de standaard aanpassingen van BRABUS is er voor de BRABUS G63 XLP 900 ook gekozen voor een speciale motorkap met extra luchtinlaten en handgemaakte 22-inch velgen. Dit kunstwerk op vier wielen verwelkomd iedereen met een gewelddadige V8 grom uit de dubbele zij-uitlaten. Mocht je de wagen in jouw garage willen kost dit € 1.087.790. Pinnen of contant?

Carspots: BRABUS G63 XLP 900

Foto’s: Wensink Automotive

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over auto’s check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons