Goedkope auto Marktplaats; Renault Twingo op terrein Jet Cars
Foto: Marktplaats

Deze 3 goedkope Marktplaats auto’s staan voor een schijntje op jouw stoep

Auto’s kunnen op veel verschillende manieren gekocht worden. Gewoon bij de autodealer of een garrage, maar natuurlijk ook op Marktplaats. Dat laatste wordt door veel mensen tegenwoordig gedaan. Goedkoop je eigen auto op Marktplaats zetten en er ook nog wat aan verdienen; kan het nog beter? Wij zetten voor jou hier de drie goedkoopste auto’s van Marktplaats op een rijtje.

Even makkelijk je auto op Marktplaats zetten en je bent hem kwijt. Het is iets wat tegenwoordig steeds vaker wordt gedaan door mensen. Het is ook niet heel gek dat steeds meer mensen hier hun auto kopen en verkopen, de aanschaf van een nieuw stalen ros kan vaak veel goedkoper zijn dan bij een dealer. Naast de goede auto’s die er worden aangeboden, zijn er ook veel auto’s die op hun laatste levensjaren zitten. Van deuken in de auto tot aan versnellingen die niet goed lopen, alle soorten auto’s zijn te vinden op Marktplaats. Ondanks dat alles zitten er ook genoeg goedkope auto’s, met weinig mankementen tussen. Althans, dat laatste valt te betwijfelen wanneer de eigenaar er voor zo’n klein bedrag van af wil.

Frans feestje op wielen

Dit Franse bakbeestje komt uit het jaar 1999 een heeft meer dan 220.000 km op de teller staan. In deze jaren heeft de wagen aardig wat meegemaakt en dat is ook af te lezen aan de carrosserie. De auto heeft bijvoorbeeld een flinke deuk in zijn portier aan de bijrijderskant en een kloddertje secondelijm op de gescheurde voorbumper kan ook geen kwaad. De Renault Twingo 1.2 Comfort heeft een vermogen van 59 pk en rijdt op benzine. Voor de mensen die zoeken naar een auto met weinig budget, is dit misschien wel een prima instapauto. De wagen kost namelijk 440 euro.

Foto: Marktplaats/Jet Cars B.V.

Duitse degelijkheid

Deze Audi 80 1.6 bestaat inmiddels al 35 jaar. Ondanks de leeftijd is deze auto nog steeds geschikt om in te rijden. De eigenaar van deze auto laat zijn voertuig wel goed achter voor degene die de auto wil kopen. Zo heeft die onlangs nog nieuwe schokdempers en banden gehaald. De eigenaar schat dat er rond de 150.000 km op de teller staat, hij weet het niet helemaal zeker, aangezien de kilometerteller kapot is. Om de APK hoeft de nieuwe eigenaar zich niet druk te maken, die is onlangs nog gedaan. Deze auto staat bij jouw op de oprit voor 400 euro. Oh voor we het vergeten, de auto moet wel even nagekeken worden op de remmen. Deze verliezen namelijk druk.

Foto: Marktplaats/Hein

Italiaanse budgetauto

De laatste auto op dit lijstje is tevens ook de goedkoopste auto. Deze wagen komt uit het land van pizza, Ferrari en het Colosseum. Met de verschillende soorten velgen is dit een bijzondere creatie. Buiten dat de auto soms een beetje moeilijk naar zijn vijf gaat, zijn er voor de rest eigenlijk geen mankementen. Met een kilometerstand van 155.800 km valt het ook nog mee hoeveel er gereden mee is. De zilveren auto heeft een vermogen van 54 pk en je hoeft er maar 300 euro voor te betalen, een koopje dus.

Foto: Marktplaats/van der Bij

Goedkoop is duurkoop

Een goedkope auto kan natuurlijk hartstikke goed uitpakken, maar goedkoop is vaak duurkoop. Dus mocht je een van deze bolides op de kop willen tikken, zorg er dan wel voor dat je weet wat je koopt. Een aankoopkeuring bij deze oudjes is geen overbodige luxe. Mocht je geen genoeg kunnen krijgen van deze Marktplaats-lijstjes, check dan ook de artikelen hieronder:

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen van DAY1. Check hier de bizarre autocollectie van Conor McGregor.

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons