Marktplaats Auto
Foto: Bruijns Auto

Dit zijn de 3 zeldzaamste Marktplaats auto’s op dit moment!

Zeldzame auto’s kunnen op twee manieren ontstaan: de eerste opties is dat merken een limited edition van een bestaand model uitbrengen. Dit gebeurt vaak om een jubileum of het einde van een model te vieren. Auto’s kunnen ook zeldzaam worden doordat er simpelweg weinig exemplaren door de jaren zijn overgebleven. Deze 3 Marktplaats auto’s horen bij de top als het gaat om zeldzaamheid. 

Een zeldzame of limited edition auto aanschaffen heeft veel voordelen. Je rijdt een auto waarvan je weet dat die uniek is. De waarde zal hoogstwaarschijnlijk stijgen. In een heel zeldzaam geval bouw je zelfs een band op met de fabrikant die ervoor kan zorgen dat je zelfs nog meer limited auto’s ‘mag’ aanschaffen in de toekomst.

Aventador SVJ 1 uit 63

De Lamborghini Aventador mag gerust al een moderne klassieker genoemd worden. Lamborghini snapt hoe speciaal deze auto door de car-comunity wordt gevonden en bouwde de SVJ-variant. Een versie van deze supercar die gefocust is op het circuit met zijn veel extremere aerodynamica en extra paardenkrachten. De SVJ mag op zichzelf al een zeldzame auto genoemd worden met een productie van slechts 900 stuks. Naast deze 900 stuks heeft Lamborghini echter ook een limited edition van de SVJ gemaakt, genaamd edition-63. Deze naam om het geboortejaar van het merk, 1963, te vieren.

De auto onderscheidt zich van een ‘standaard’ SVJ puur met decals die de cijfers 63 op de rechter achter flank tonen en zo ook op de deur en motorkap. Veel specialer dan een SVJ is die dus eigenlijk niet. Door echter maar 63 stuks van deze editie te maken leveren ze wel meer geld op dan een ‘normale’ SVJ. Op Marktplaats staat nu een SVJ 63 voor de prijs van net geen 8 ton. Maar dan heb je wel een hele zeldzame Lamborghini (althans een zeldzame Lamborghini met veel speciale stickers).

Ferrari 488 Pista 1 uit 3500

Ferrari ’s zijn inherent schaarst en zeldzaam, niemand zou namelijk zeggen dat een Ferrari 488 niet zeldzaam is. Voor Ferrari was dat echter niet genoeg en zij kwamen met de 488 Pista 1/3500. Deze versie is flink onderhanden genomen. De extra 50 pk die de Pista heeft in vergelijking met de standaardversie komt niet door een simpele chiptune. Extreme aanpassingen aan het blok met onder andere compleet nieuwe turbo’s moeten de Pista een eigen level van prestatie geven. Daarnaast onderscheidt de Pista zich visueel ook door de kenmerkende ‘air duct’ in de vorm van een groot open kanaal op de motorkap. De 488 Pista is gelimiteerd op slechts 3500 stuks. Gelukkig staat er voor de geïnteresseerden een op Marktplaats te koop. Voor een astronomische 494.500 euro mag jij jezelf reken tot het clubje van 3500 Pista-eigenaren.

1964 Porsche 911 2.0 Coupe

Zoals in het begin van dit artikel al werd aangegeven kan een auto ook zeldzaam worden, doordat er weinig exemplaren van over zijn. Een andere mogelijkheid is dat vroeg in de productiefase nog aanpassingen worden gedaan waardoor de eerste paar auto’s die van de band rollen anders zijn dan de auto’s die in de maanden en jaren hierna geproduceerd worden.

De 1964 Porsche 911 Coupe is hier een mooi voorbeeld van. De eerste 232 exemplaren die van de band rolde hadden pre-productie onderdelen en zelfs onderdelen die nog als prototype werden getest. Dit terwijl de auto al in productie was! Nou doen oude Porsches het altijd al goed qua waarde. Volgens de verkoper van deze 1964 Porsche 911 behoort het exemplaar dat nu te koop wordt aangeboden tot slechts een van de 50 die nog over zijn van de 232 geproduceerde ‘verkoopbare prototypes’. Dit maakt deze auto niet alleen zeer zeldzaam, maar ook zeer waardevol. Als jij 695.000 euro aan de verkoper overmaakt mag jij bij dit exclusieve clubje van 50 eigenaren horen.

Credits foto’s:
1964 Porsche 911 2.0 Coupe: Porsche Centrum Gelderland
Ferrari 488 Pista: Bruijns Auto
Lamborghini Aventador SVJ 1/63: Maasdijk Automotive

Als je dit een vet artikel vond, volg ons dan ook even op social media en stuur het artikel door via de bovenstaande buttons. Check ook de 3 krachtigste auto’s voor het minste geld op Marktplaats. 

Deel dit artikel
Ehab Abdelmola

Ehab Abdelmola

Gastredactie
Al sinds jong is deze auto- en techniek fanaat bezig met het bestuderen van hoe auto’s en hoe deze werken. Ehab deelt zijn passie graag met jullie op onze website, maar maakt ook video's op zowel zijn eigen als ons TikTok en Instagram-kanaal.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons