Hot-Hatchbacks Domeinen
Foto: Domeinen

Deze 2 hot-hatchbacks scoor je voor een prikkie bij de Nederlandse overheid!

Puristisch rijplezier hoeft niet altijd uit een gillende achtcilinder te komen. Als we Jeremy Clarkson moeten geloven, is de Volkswagen Golf 7 GTI in de Zwitserse Alpen even goed als een Ferrari. Deze compacte vorm van geweldig rijplezier noemen we een hot-hatchbacks, en deze drie beukers staan nu te koop bij de Domeinen.

De Domeinen zijn the place to be voor eenieder die zoekt naar dikke wagens voor een fractie van de prijs. Hou wel even in je achterhoofd dat deze wagens zonder garantie geleverd worden, vaak op buitenlands kenteken staan en een illuster verleden hebben. Op de parkeerplaatsen van de Domeinen staat het vol met luxe, snelle en ook afgeragde bolides. Deze hebben allemaal een rugzakje, maar met de juiste eigenaar die de auto’s de liefde geeft die ze verdienen, kun je een pareltje scoren.

Fiat ABARTH 500

Naast pasta, handgemaakte gelato en pizza zonder ananas, staat Italië ook bekend om deze schoonheid: de Fiat 500. Ergens in Nederland staat deze knalgele sportversie van de compacte bolide nu te koop. Voor €12.345 word jij de trotse eigenaar van deze sportversie. Op het eerste gezicht lijkt de auto zich zowel van binnen als buiten in topstaat te bevinden. Op het opvallende casco is geen krasje of deuk te bekennen, en het leren interieur is puntgaaf. Een wasbeurtje en stofzuiger kunnen daarentegen geen kwaad.

De auto komt uit 2017 en heeft in de afgelopen zeven jaar slechts 91.953 kilometer afgelegd. Voor het bedrag krijg je een hot-hatchback met alle opties die jij je maar kunt wensen. Zo zitten er onder de wagen 18-inch racesloffen, en is de auto voorzien van de typische ABARTH-striping en details. Naast goede looks en leuke extra details is de auto van binnen volledig in het leer uitgevoerd. Dit geeft net dat beetje extra jus voor diegene die een hot-hatchback met theedoekpatroon niets vinden. Enfin, last but not least, het hart van de wagen is een turbo-aangejaagde 1.4-liter motor. Deze levert 145 trappelende pony’s en 206 Newtonmeter koppel.

Specs hot-hatchbacks Domeinen

  • Vermogen: 145 pk en 206 Newtonmeter koppel
  • 0-100 km/u tijd: 8 seconden
  • Gewicht: 1020 kg
  • Topsnelheid: 210 km/u
  • Nieuwprijs: € 30.165

MINI John Cooper Works

De tweede hot-hatchback die te koop staat, is deze MINI Cooper S in JCW-uitvoering. Het Engelse scheurijzer is bomvol uitgevoerd en ‘s zomers kan het dakje open. Voor een bedrag van € 22.666 kan deze hot-hatchback bij jou op de stoep staan. Als we de omschrijving van de auto inspecteren, zien we dat het om een Zwitsers model gaat, dat in 2021 van de band kwam rollen. In de drie jaar dat het beestje op de weg staat, legde het Britse racemonster slechts 12.560 km af. Net als bij de ABARTH 500 kan een stofzuiger en wasstraat geen kwaad.

Mocht je het gevraagde bedrag willen neerleggen voor dit kunstwerk op vier wielen, dan krijg je een hatchback pur sang met alle opties die je je maar kunt wensen. Zo zijn er onder de wagen 18-inch sloffen gezet, is de auto voorzien van de typische rode ‘JCW-striping’, en beschik je over extra remkracht door de grotere JCW-remklauwen. De auto is verder voorzien van een alcantara interieur, kuipstoelen, keyless-go systeem, en een infotainmentsysteem dat elk stukje muziek of podcast nog lekkerder doet laten klinken. Om dit allemaal wat kracht bij te zetten, is er bij deze MINI gekozen voor een 2.0-liter viercilinder die wordt aangejaagd door een turbo. Deze opgefokte naaimachine levert dan ruim 231 paardenkrachten en 320 Newtonmeter koppel.

Specs hot-hatchbacks Domeinen

  • Vermogen: 231 pk en 320 Newtonmeter koppel
  • 0-100 km/u tijd: 6,1 seconden
  • Gewicht: 1275 kg
  • Topsnelheid: 246 km/u
  • Nieuwprijs: € 55.749

Meer bijzondere auto’s bij de Domeinen checken?

Naast deze hot-hatchbacks, check je hier alle andere bijzondere of brute wagens die te koop stonden bij de Domeinen.

Foto’s: Domeinen Roerende Zaken

Meer van dit soort overheid beukers of andere autonieuwtjes? Volg ons ook op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons