BMW M3 E30

Nederlandse overheid veilt deze opgefokte BMW M3 E30 voor een prikkie

”Klop, klop. ‘Wie is daar?’ Het is de FIOD en we komen uw rode Bimmer in beslag nemen.” En zo geschiedde dat het stukje historisch Duits vakmanschap nu te koop staat in een zielloze loods ergens in Nederland. Mocht je nog een oude sok hebben met keiharde contanten is dit je kans om de eigenaar te worden van deze BMW M3 E30 met een roerig verleden. 

De Duitse BMW M3 die we vandaag uitlichten stond al eerder te koop bij de domeinen, maar op een of andere manier komen ze er maar niet van af. Dit terwijl de wagen een cult-status heeft verworven binnen de autoscené en de waarde in concoursstaat boven de € 100.000 kan liggen. Op het eerste gezicht lijkt de wagen dan ook puntgaaf, maar als je de beschrijving checkt zie je dat het een auto is die wat extra liefde nodig heeft.

Opgefokte BMW M3 E30

Deze rode racemachine uit de tijd dat milieueisen er nog niet toe deden wordt gegund voor € 58.781. Voor dit bedrag krijg je een stukje Duitse historie met wat werk, maar als liefhebber mag dit de pret niet drukken. Zo moet je onder andere het ruitmechanisme aan de rechterkant fiksen en moet het hart van de auto even goed onder handen genomen worden bij BMW, want volgens de site rookt de motor.

Het roken van de motor kan natuurlijk het gevolg zijn van de tuning; al kunnen ze dit bij de domeinen niet bevestigen. Ze kunnen ook niet met zekerheid zeggen of de auto ‘getuned’ is. Wat ze wel kunnen bevestigen is dat de auto een waslijst aan aftermarket-onderdelen heeft. Zo zit er een vergrote radiateur in de auto, zijn de rubberen slangen vervangen door siliconen en is er een carbon cold-air intake geplaatst. Voor een beter geluid heeft de vorige eigenaar gekozen voor een custom uitlaatsysteem en om hem nog wat minder zuinig te maken is er en een groter inlaatspruitstuk gemonteerd.

Circuitauto

Een dagje Zandvoort met de auto moet dan ook geen probleem zijn, want er is ook gedacht aan het verbeteren van de rij-eigenschappen. Zo zitten er speciale schokbrekers onder de wagen die hem recht houden als je met 200 km/u op de Tarzanbocht afkomt. We zijn dan ook geen tuning-experts, maar durven wel te zeggen dat het motorblok meer dan de originele 200 paarden en 240 Newtonmeter koppel onder de kap zal hebben.

BMW M3 E30

Optisch pareltje

We kunnen helaas niet in het motorblok kijken, maar zowel het exterieur als interieur zien er goed uit voor een auto uit 1991. Zo zijn de leren racestoelen ingelegd met de iconische BMW M belijning, zijn er onder de wagen originele BBS-velgen gestoken en is de felrode lak zo goed als schadevrij. Hypothetisch gezien is het aankopen van een auto als deze nooit een slimme zet, maar als je houdt van een project is dit het pareltje dat je zoekt.

Carspots: BMW M3 E30

Foto’s: Domeinen

Volg ons op social media en abonneer op onze nieuwsbrief!

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons