Domeinen Auto; Audi RS6
Foto: Domeinen

Deze 3 in beslag genomen sportwagens koop je nu bij de overheid

Mocht je nog hard op zoek zijn naar een Porsche 911 of Audi RS6, dan is dit je kans. Bij de Nederlandse overheid staan nu drie gloednieuwe krachtpatsers op de veiling. De auto’s zijn zo goed als nieuw en hebben nog geen 50.000 km op de teller staan. Net als altijd moet je bij deze in beslag genomen auto’s natuurlijk wel vrede hebben met het markante verleden.

Op de veilingsite van de Nederlandse overheid kun je auto’s op twee manieren kopen: je biedt mee op de wagen of hij wordt aan jou toegekend voor een fractie van de prijs elders. Deze drie beauties staan nu te veil en mocht je de trotse eigenaar willen worden, dan moet jij je aanmelden om mee te bieden.

Audi RS6

Bij de stationswagens is er één absolute koning en dat is de Audi RS6. Deze zwarte stationwagen, met slechts 26.592 km, staat nu te veil bij de domeinen en lijkt zich op het eerste gezicht in concoursstaat te bevinden. We kunnen niet onder de kap kijken, maar met deze kilometerstand en staat is het bijna zeker dat je een geweldig tweedehandsje scoort. De bolide is onder andere voorzien van keramische remschijven, matrix-ledverlichting, carbon stylingdelen, 22-inch sloffen en blauwe remklauwen. Als we de auto aan de binnenkant bekijken, zien we een leren interieur dat is afgewerkt met rode stiksels en het typische ‘RS’ honingraatmotief. Verder is het een RS6 zoals je deze mag verwachten: een alcantara interieur, automaatbak, multifunctioneel stuurwiel, high-end inlegdelen en natuurlijk een DSG-automaatbak.

Mocht je besluiten om mee te bieden op dit kanon, wees je dan wel bewust dat hij op Duits kenteken staat en er geen papieren bij de auto zitten. Hiervoor moet hij eerst langs de RDW en de kosten hiervan, net als het tanken en onderhoud, zijn volledig voor jou. Dit alles mag de pret echter niet drukken. Als jij jezelf de eigenaar van deze wagen kunt noemen, weet je zeker dat je vele nekken draait op de P.C. Hooftstraat en de perfecte supercar hebt voor het gezin.

Specs Domeinen auto

 • Vermogen: 600 pk en 800 Newtonmeter koppel
 • 0-100 km/u tijd: 3,6 seconden
 • Gewicht: 2050 kg
 • Topsnelheid: 250 km/u
 • Nieuwprijs: € 217.163

Porsche 911 Carrera 4S

Als je geen gezin hebt of in een midlifecrisis zit, hebben de mannen van de Nederlandse overheid ook wat leuks staan, namelijk een Porsche 911 Carrera 4S. Net als de Audi RS6 moet je wel even investeren om hem door de Alpenpas te mogen jagen. Dit moet echter geen probleem zijn. Als we onze ogen moeten geloven, bevindt ook deze Porsche zich in nieuwstaat. Met net geen 29.000 km op de teller is de auto uit 2016 nagenoeg nieuw te noemen. Gehuld in ‘grafietblauw’ is dit de ideale auto voor een zonnige dag door het binnenland en met het dakje open het hoogtepunt van elke autoliefhebber. Verder is het een Porsche uit het boekje en weten we bijna zeker dat de auto een goede occasion is.

Onder de kap ligt een atmosferische 3.0-liter boxermotor die een heerlijke melodie produceert, waarmee je elke ochtend met een glimlach naar het werk rijdt. Naast de motor is deze Porsche voorzien van sportschijven, 20-inch sloffen, xenon-verlichting en niet te vergeten een cabriodak. Dit is nog niet alles, want ook over het interieur is goed nagedacht. Als je de portier van de Porsche opent, stap je binnen in een leren interieur dat voorzien is van alle toeters en bellen die jij je anno 2024 kunt wensen. Zo heeft de auto een PDK-automaatbak, multifunctioneel stuurwiel, hoogglans-grijze inlegdelen en niet te vergeten de analoge tellers zoals een Porsche hoort te hebben.

Specs Domeinen auto

 • Vermogen: 420 pk en 500 Newtonmeter koppel
 • 0-100 km/u tijd: 4,2 seconden
 • Gewicht: 1465 kg
 • Topsnelheid: 305 km/u
 • Nieuwprijs: € 154.613

Audi RS6

Op het moment van schrijven staan er niet één, maar twee Audi RS6’jes te koop bij de domeinen. Net als de vorige Audi RS6 lijkt deze in goede staat te verkeren. Dat kan ook niet anders, want met slechts 37.372 km op de teller mag je geen rare problemen verwachten. Het blijft daarentegen een auto die te koop staat bij de domeinen en ‘volledige documentatie’ ontbreekt. Mocht dit je allemaal geen snars schelen, koop jij voor een fractie van de nieuwprijs een bomvol uitgevoerde Audi RS6 met alle opties die je als petrolhead maar kunt wensen.

Deze bolide is uitgerust met keramische remschijven, matrix-ledverlichting, carbon onderdelen, 22-inch wielen en rode remklauwen. Binnenin treffen we een leren interieur aan, verfraaid met witte stiksels en het kenmerkende ‘RS’ honingraatpatroon. Het is een RS6 zoals verwacht, inclusief een alcantara bekleding, een automatische versnellingsbak, een multifunctioneel stuurwiel, hoogwaardige inleg en uiteraard een DSG-automaat.

Specs Domeinen auto

 • Vermogen: 600 pk en 800 Newtonmeter koppel
 • 0-100 km/u tijd: 3,6 seconden
 • Gewicht: 2050 kg
 • Topsnelheid: 250 km/u
 • Nieuwprijs: € 217.163

Meer bijzondere auto’s bij de domeinen checken?

Foto’s: Domeinen Roerende Zaken

Meer van dit soort overheid beukers of andere autonieuwtjes? Volg ons ook op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons