Domeinen Auto; foto van de Mercedes CLA 45 Shooting Brake AMG in de loods van de overheid

Scoor de ideale performance car voor het gezin nu voordelig bij de overheid

Wie op zoek is naar een originele Mercedes-AMG met een markant verleden, moet bij de domeinen zijn. Op het moment van schrijven staat er weer een nieuw ingenomen parel voor een fractie van de nieuwprijs te koop. De CLA 45 AMG uit 2017 heeft in de afgelopen zeven jaar slechts 105.612 km afgelegd en is nu op te halen voor € 25.599.

Wie performance zegt, zegt AMG, en deze Shooting Brake-versie van de CLA 45 AMG – wat betekent een stationvariant met aflopend dak – is de perfecte performance car voor jou en het gezin. Dit lid van de AMG-familie herbergt de bekende 2.0-liter ‘halve V8’ onder de motorkap, goed voor een indrukwekkende 360 pk en 450 Nm koppel. Met deze krachtbron sprint de CLA 45 in slechts 4,7 seconden naar 100 km/u. Maar een tip: wil je het normverbruik van 6,9 liter op 100 km halen, dan doe je er goed aan het gaspedaal niet te diep in te drukken.

Mercedes-AMG CLA 45

Op het eerste gezicht lijkt deze CLA 45 AMG Shooting Brake in goede staat. Er zijn geen schadeplekken zichtbaar en de auto oogt fris. Het exterieur is gehuld in metallic zwart en onder de wagen zitten de kenmerkende AMG-velgen. Naast deze velgen mogen ook de badges niet ontbreken, en we zien aan de achterkant een dubbele uitlaat met een flinke diffuser. De kinderen zullen je dankbaar zijn wanneer je ze met deze Mercedes bij school afzet. Hierna heb je natuurlijk qualitytime en kun je de auto gebruiken waarvoor hij gemaakt is: vlammen! Zoals elke viercilinder AMG, is ook deze CLA uitgerust met 4MATIC-vierwielaandrijving en een DCT 7-versnellingsbak. Maar daar houdt het niet op. Sportvering en grotere remmen tillen de prestaties naar een hoger niveau en zorgen ervoor dat deze Shooting Brake zich duidelijk onderscheidt van zijn minder sportieve broers.

Ook voor het interieur is door de vorige eigenaar goed gezorgd. Als we de foto’s mogen geloven, bevindt deze zich in nieuwstaat en hoef je alleen maar een doekje en stofzuiger door de wagen te halen. Verder heeft de wagen carbon inleg en de typerende AMG-stylingsdelen.

Specs Domeinen auto

  • Vermogen: 360 pk en 450 Newtonmeter koppel
  • 0-100 km/u tijd: 4,7 seconden
  • Gewicht: 1515 kg
  • Topsnelheid: 250 km/u
  • Nieuwprijs: € 77.736

Meer bijzondere auto’s bij de domeinen checken?

Foto’s: Domeinen Roerende Zaken

Meer van dit soort overheid beukers of andere autonieuwtjes? Volg ons ook op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons