Domeinen Bentley
Foto: Domeinen Roerende Zaken

Zelfs voor een spotprijs wil niemand deze oranje Bentley op steroïden kopen

Deze Bentley Continetal GT Speed staat voor de tweede keer te koop bij Domeinen Roerende Zaken. Bij de laatste veiling augustus werd er dan ook niet genoeg geboden en nu mag iemand anders de gelukkige eigenaar worden van deze zware performance car. Mocht je dus een aparte smaak hebben en een feloranje Bentley willen bezitten, is dit de kans van je leven! 

De auto is allesbehalve onopvallend en standaard. Zo heeft de Bentley Continental GT een feestelijke bodykit van Veilside aangemeten gekregen. Volgens onze vrienden van Top Gear is de wagen getuned bij MANSORY. Het oranje racemonster bezit nu 880 paardenkrachten in plaats van de oorspronkelijke 610. Naast dat de auto opvallend is, is hij ook flink beschadigd. Weinig delen van de bodykit zijn nog een geheel. Ons donkerbruin vermoeden zegt ons dat deze auto niet wilde stoppen toen de FIOD hem een stopteken gaf.

Geschiedenis Bentley Domeinen

Op de website van de Domeinen komen we niet veel verder qua informatie over de auto, maar als we het internet afspeuren komen we uit bij Top Gear. Zij kunnen ons meer vertellen over de auto. Zo werd de Continental GT in 2023 nog aangeboden bij een investeringsbedrijf dat naar eigen zeggen een ‘succesvolle onderneming’ is door de ‘combinatie van auto’s en kunst’. Of hij daar ook in beslag is genomen is nog maar de vraag. Wel weet het bedrijf te vertellen dat de motor onder handen is genomen bij MANSORY.

De verkoper vroeg destijds 129.500 euro, dus mocht je een soortgelijk bedrag over hebben voor een bijzondere occasion moet je aankloppen bij de Domeinen. De auto komt uit 2009, maar werd 4 jaar geleden pas op Nederlands kenteken gezet. Op km-teller van de wagen staan 164.720 afgelegde kilometers. Dus naast een bezoekje aan de schadehersteller is een onderhoudsbeurt bij de garage ook geen overbodige luxe.

Carspots: Continental GT Speed

Niets meer missen van motoren of andere autonieuwtjes? Volg ons ook op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons