BRABUS Domeinen; BRABUS G800 in de garage van de Domeinen
Foto: Domeinen

De overheid verkoopt opvallende BRABUS G800 met bijzonder verleden

De domeinen zijn een plek waar perfect wordt weergegeven dat misdaad niet loont. Op de verschillende parkeerterreinen van de Nederlandse overheid staan wagens die in beslag zijn genomen, vaak omdat de eigenaar niet precies kon aantonen hoe hij zijn exclusieve auto kon betalen. Deze ‘BRABUS’ lijkt er wederom zo een te zijn. 

Mocht er nog een influencer, rapper of voetballer op zoek zijn naar een wagen die opvalt, dan is dit de wagen die ze zoeken. Deze pakketversie van de BRABUS G800 wordt momenteel geveild aan de hoogste bieder. Hoewel het geen echte BRABUS 800 is, is dat zowel aan het interieur als exterieur niet te zien. Over performance heb je dan ook niets te klagen. De echte BRABUS G800 heeft 1000 Newtonmeter koppel en 800 trappelende paarden onder de kap. Deze gestylede Mercedes-AMG G63 moet het doen met ‘slechts’ 585 pk en 850 Newtonmeter koppel.

Niet van echt te onderscheiden

Zeg je patserbak, dan zeg je ook Mercedes-Benz G63 AMG. Deze BRABUS look-a-like rolde in 2021 van de band en heeft in zijn tweejarige bestaan al een complete facelift gehad. Op de website van de domeinen valt te lezen dat deze Mercedes-AMG G63 niet bekend is bij tuner BRABUS. Echter, de vorige eigenaar van deze auto heeft stinkend zijn best gedaan om hem er precies op te laten lijken. De auto is uitgevoerd in nardogrijs en heeft alle speciale badges die zijn echte broer ook heeft. Zo zijn er onder de wagen grote BRABUS-sloffen gezet, is de motorkap grotendeels van koolstofvezel en zijn er verschillende stylingdelen opgeplakt die de wagen nog breder maken.

Niet alleen het exterieur is niet van echt te onderscheiden. Aan de binnenkant is er gekozen voor knaloranje leder en carbon. Deze twee samen maken het een one-off waar je niet zo snel een tweede van tegenkomt. De auto is verder voorzien van alle standaard features die een Mercedes-AMG G63 biedt. Zo zit er ambient lighting in de wagen, heeft deze G-klasse een digitaal dashboard en hoef je niet bang te zijn om de weg kwijt te raken door het uitgebreide infotainmentsysteem. Naast een onderhoudsbeurtje en op Nederlands kenteken zetten, kost deze G63 AMG je ongeveer 230.000 euro.

Specs BRABUS Domeinen

  • Vermogen: 585 pk en 850 Newtonmeter koppel
  • 0-100 km/u tijd: 4,5 seconden
  • Gewicht: 2460 kg
  • Topsnelheid: 220 km/u
  • Nieuwprijs: € 316.050

Meer bijzondere auto’s bij de domeinen checken?

Foto’s: Domeinen Roerende Zaken

Meer van dit soort overheid beukers of andere autonieuwtjes? Volg ons ook op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel dit artikel
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons