Domeinen; Porsche 911 (992) Carrera S

Een van deze 3 scheurijzers kan voor een ‘schappelijke’ prijs op jouw stoep staan

Leuker kunnen ze het niet maken, wel makkelijker is het mojo van de belasting als ze bij jou aankloppen om je auto mee te nemen. Op het moment van schrijven staan er weer drie pareltjes bij de Domeinen waarop je kunt meebieden. Deze keer gaat het om een Porsche 911 Carrera S, Volkswagen Polo GTI en een look-a-like BRABUS G800.

Mocht je altijd al in het bezit willen zijn van een auto zonder historie en een lastige ex is de garage van de Domeinen the place to be. Bij de Domeinen staan auto’s die zijn geconfisqueerd door de Nederlandse overheid, omdat de eigenaar zijn aankoop niet kon aantonen of als Tony Montana boven zijn of haar limiet aan het leven was. De auto’s gaan voor een ‘schappelijk’ bod weg, maar het addertje is dat je garantie krijgt tot aan de voordeur.

Porsche 911 Carrera S

Een Porsche rij je niet voor even, maar voor het hele leven. Dat is in ieder geval wat ze zeggen. Deze Porsche daarentegen staat na 99.441 km te koop bij de Domeinen. De Duitse bolide staat momenteel op een Belgisch kenteken en als we naar de foto’s kijken is duidelijk dat de auto onderhoud nodig heeft. Naast een onderhoudsbeurt à 2000 euro moet de auto ook gekeurd worden op Nederlands kenteken. De kosten van deze laatste bedragen minimaal 150 euro. Oh voor we het vergeten, de Porsche zelf moet natuurlijk ook even afgetikt worden. Geschat wordt dat het beestje uit 2019 minimaal 140.000 euro gaat opbrengen.

Specs:

 • Vermogen: 450 pk & 530 Newtonmmeter koppel
 • 0-100 km/u tijd: 3,7 seconden
 • Gewicht: 1490 kg
 • Topsnelheid: 307 km/u
 • Nieuwprijs: € 186.085

BRABUS G800

Zeg je patserbak, zeg je ook Mercedes-Benz G63 AMG. Deze BRABUS look-a-like rolde in 2021 van de band en heeft in zijn tweejarige bestaan al een complete facelift gehad. De vorige eigenaar vond de G63 an sich nog niet schreeuwend genoeg en ramde een BRABUS G800 bodykit op de wagen. Niet alleen het exterieur is voorzien met typische BRABUS-details. Zo is het interieur gehuld in het knaloranje en is er niet bespaard op de carbon inlegdelen en de welbekende BRABUS styling. Niet alleen de binnenkant is niet van echt te onderscheiden, ook de buitenkant lijkt op het origineel uit het Duitse Bottrop. Naast een onderhoudsbeurtje en op Nederlands kenteken zetten kost deze G63 AMG je ongeveer 230.000 euro.

Specs:

 • Vermogen: 585 pk & 850 Newtonmeter koppel
 • 0-100 km/u tijd: 4,5 seconden
 • Gewicht: 2460 kg
 • Topsnelheid: 220 km/u
 • Nieuwprijs: € 298.857

Volkswagen Polo GTI

Voor de liefhebbers van hot-hatches heeft de Domeinen ook wat leuks staan. De Polo GTI uit bouwjaar 2018 heeft in 5 jaar tijd slechts 87.762 km op de teller staan. Het kleine bommetje op wielen is uitgevoerd in de originele GTI kleuren en lijkt verder compleet standaard. Als je de auto wil rijden moet je wel snel zijn, want op 28 december verloopt de APK. In tegenstelling tot de Porsche en imitatie BRABUS, staat deze Polo GTI al op Nederlandse platen en lijkt er geen onderhoudsbeurt nodig te zijn. Om het beestje te kunnen bemachtigen moet je ongeveer 20.000 euro neerleggen. Dit is een stuk minder dan de Porsche of BRABUS, maar onthou wel dat óók deze auto zonder enige garantie bij jou op de stoep staat.

Specs:

 • Vermogen: 200 pk & 320 Newtonmeter koppel
 • 0-100 km/u tijd: 6,7 seconden
 • Gewicht: 1241 kg
 • Topsnelheid: 240 km/u
 • Nieuwprijs: € 30.030

Mocht je echt geïnteresseerd zijn in een van deze wagens kun je vanaf 4 december meebieden. Wie weet staat er binnenkort een auto zonder garantie en bijzonder verleden wel op jouw oprit.

Foto’s: Domeinen Roerende Zaken

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over auto’s check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons