Ferrari Testarossa Domeinen
Foto: Domeinen Roerende Zaken

Dit icoon uit de jaren 80 scoor je nu voor een spotprijs bij de overheid!

Een Ferrari Testarossa staat op het verlanglijstje van menig autofan en mocht je een zak met ‘eerlijk’ geld hebben kun je nu aankloppen bij de Domeinen. De Italiaanse posterauto uit de jaren 80 is al 27 jaar in Nederland en op de teller staat slechts 28.874 km. Binnenkort gaat de auto in de veiling en kan hij voor een spotprijs in jouw garage staan.  

Als we de auto bekijken zien we een hoop stof op het plaatwerk liggen, maar zoals een oud gezegd luidt: ‘washandje erover en hij is weer nieuw.’ De Ferrari Testarossa uit bouwjaar 1989 werd in 2021 in beslag genomen bij een grote inval te Venlo en heeft sindsdien geen daglicht meer gezien. Nu de juridische procedures zijn afgerond en de auto definitief van zijn vorige eigenaar is ontdaan wacht hij op een nieuw baasje.

Check hier ook de sportauto’s die vorige week te koop stonden bij de overheid. 

Rode kop

Dat is wat Testarossa vrij vertaald betekent en ook deze parel is gehuld in het iconische Rosso Corsa. Als je in de jaren 80 deze wagen in bezit had, was je de ab-so-lu-te baas van de wijk. Onder de motorkap ligt een melodieuze twaalfcilinder die beter klinkt als menig Italiaans operazanger. Het kloppende hart levert 390 steigerende paarden en 480 Newtonmeter koppel. Hiermee heeft de Testarossa een topsnelheid van 290 km/u en zit je binnen 5,5 seconden op de 100 km/u. Om deze krachten weer te voelen als vanouds, heeft de wagen wel een onderhoudsbeurt nodig. Als we het motorblok bekijken ziet deze er verweerd uit en kan een beetje amore geen kwaad.

Ferrari Testarossa Domeinen

Kunstwerk op wielen

Naast een puristisch motorblok is de Ferrari Testarossa geliefd onder menig autofan. Dit komt niet in de laatste plaats door het unieke design van mede-ontwerper Pininfarina. De auto staat laag en heeft een bijzondere body. Zo zijn de deurpanelen niet egaal, heeft de wagen uitklapbare koplampen en hebben de technici van Pininfarina gekozen voor een speciale kont. Naast een aantrekkelijk uiterlijk is de wagen ook vanbinnen luxe en strak gestyled. De designers hebben gekozen voor een leder interieur, driespaaks racestuur en simpele bediening door middel van één centraal middenpaneel. Naast een washandje over het exterieur, kan een stofzuiger en lederreiniging ook geen kwaad. Mocht je de tijd én het geld hebben om deze Italiaanse bellezza terug te brengen in zijn volle glorie heb je een unieke Ferrari die naar verluidt alleen maar in waarde zal stijgen.

Carspots: Ferrari Testarossa Domeinen

Foto’s: Domeinen Roerende Zaken

Meer van dit soort nice-to-know auto-artikelen of andere autonieuwtjes? Volg ons ook op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons