Domeinen hatchbacks; Ford Focus RS die te koop staat bij de Domeinen
Foto: Domeinen

Deze 3 hatchbacks scoor je nu voor een schijntje bij de Nederlandse overheid

Onze vrienden bij de FIOD hebben de afgelopen maanden weer flink huisgehouden. Het resultaat hiervan staat opgeslagen in de heilige garages van de Domeinen. Waar we normaal gesproken veel dure sportauto’s tegenkomen is dat voor deze kavellijst wat anders. Deze staat gevuld met hatchbacks en wij pakken de mooiste er even uit.

Check hier ook de Ferrari Testarossa die te koop staat bij de overheid!

Als je een auto bij de Domeinen wil kopen kan dit op twee manieren. De eerste manier is om mee te bieden op een auto die in de veiling staat en de tweede manier is om het gevraagde bedrag af te tikken. Het maakt de mannen en vrouwen van de overheid niet uit of je dit contant doet of wil pinnen. Het enige wat zij wel belangrijk vinden is dat het geld eerlijk verdient is. Anders kun je namelijk over een paar maanden opnieuw jouw auto ophalen op een van de overheidsterreinen.

Audi A3 Limousine S-line

We trappen dit lijstje af met een sportieve diesel. De Audi A3 S-line kan wel wat liefde gebruiken, dus als jij het nieuwe baasje wordt van dit beestje op vier wielen moet je bereid zijn om wat geld te investeren. De auto is uitgerust met vele luxe opties, waaronder een leder interieur, digitaal dashboard, matrix voor- en achterlichten en flinke sloffen. Onder de kap zit een geweldige viercilinder waar je nog jaren van kunt genieten. De 2.0 TDI van het Volkswagenconcern staat namelijk bekend als uiterst betrouwbaar en goedkoop in onderhoud. Met slechts 190.000 km op de teller is het een hatchback met veel potentie. Mocht je de auto in de garage willen hebben, wordt hij aan jou gegund voor € 15.500.

Specs:

 • Vermogen: 320 Newtonmeter koppel & 150 pk
 • 0-100 km/u tijd: 8,7 seconden
 • Gewicht: 1390 kg
 • Topsnelheid: 220 km/u
 • Nieuwprijs: € 66.942

Mercedes-Benz A180

De tweede auto in dit lijstje is een zuinig luxepaard die in concoursstaat verkeerd. Deze Mercedes-Benz A180 heeft pas 141.116 km afgelegd met zijn vorige eigenaar en staat nu te wachten op een nieuwe eigenaar. Voor € 18.750 is de wagen aan jou gegund en kun je op de Meent of P.C. Hooftstraat flaneerrondjes rijden met deze frisse A-klasse. De auto is onder andere uitgerust met een alcantara interieur, digitaal dashboard, AMG-velgen en kenmerkende diamondgrille.

Specs:

 • Vermogen: 200 Newtonmeter koppel & 136 pk
 • 0-100 km/u tijd: 8,8 seconden
 • Gewicht: 1265 kg
 • Topsnelheid: 215 km/u
 • Nieuwprijs: € 45.891

Ford Focus RS

De snelste hatchback in deze lijst, maar daarentegen ook diegene met de meeste geheimzinnigheid. Bij de overheid is namelijk niet bekend waar de auto vandaan komt en over de afgelegde 78.687 kilometer is niets gedocumenteerd. Naast dit grote vraagteken, zit de auto vol met kleine beschadigingen die je moet wegwerken alvorens je in de hot-hatch gezien wil worden. Dit zien we dan ook terug in de prijs, want ook deze blauwe krachtpatser wordt voor een schijntje van de hand gedaan. Voor een bedrag van € 16.521 staat deze Focus RS bij jou in de garage. Vergeet dan niet dat je de auto moet laten checken in Lelystad voor een kenteken en dat je na aankoop garantie tot aan de voordeur hebt. Mocht de wagen motorisch in orde zijn heb je wel een bomvol uitgeruste Ford Focus RS voor een schijntje.

Specs:

 • Vermogen: 440 Newtonmeter koppel & 350 pk
 • 0-100 km/u tijd: 4,7 seconden
 • Gewicht: 1599 kg
 • Topsnelheid: 266 km/u
 • Nieuwprijs: vanaf € 54.220

Meer bijzondere auto’s bij de domeinen checken?

Foto’s: Domeinen Roerende Zaken

Meer van dit soort nice-to-know auto-artikelen of andere autonieuwtjes? Volg ons ook op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons