Domeinen Audi RS; Audi RS6 en Audi RS3 te koop bij de Domeinen
Foto: Domeinen

Deze 2 Audi RS beukers scoor je voor een zacht prijsje bij de Domeinen

Als je bij Audi op zoek bent naar een sportieve variant waarmee je alle straatstenen uit de straat trekt kies je natuurlijk voor een RS-versie. Bij de Domeinen kun je nu twee varianten scoren voor een bodemprijs. Een waarmee je heel het gezin met hartkloppingen kunt vervoeren en een andere variant die je gebruikt om de dragstrip onveilig te maken.

Bij de Nederlandse overheid kun je al jaren een dikke bolide scoren voor een bodemprijs. Niet omdat ze de wagens tegen een lager tarief hebben kunnen inkopen, maar om misgelopen belastinginkomsten enigszins terug te verdienen. Er zit voor deze lage prijs vaak wel een addertje onder het gras, want de historie van de auto is onbekend en voor garantie hoef je niet aan te kloppen. Als echte petrolhead kan jou dat waarschijnlijk weinig schelen. Het mojo voor een auto bij de Domeinen is dan ook: ”koop met je hart en niet met je hoofd!”

Audi RS3 Sportback

Deze geliefde hot-hatchback staat op het moment van schrijven stof te happen in de heilige loodsen van de overheid. De wagen stamt uit 2016 en heeft in acht jaar tijd slechts 117.827 km afgelegd. Volgens de website van de Domeinen is de wagen van origine zwart. De vorige eigenaar had het niet zo met deze kleur en om wat unieker voor de dag te komen is hij gewrapt in het matgrijs. Dit was echter nog niet voldoende. De huis-tuin-en-keuken detailer plakte ook een rode bies op beide zijspiegels en diffuser. De wagen lijkt in goede staat, maar heeft wel wat plekjes. Zo is het spoilerzwaard gescheurd en hebben de velgen wel eens kennisgemaakt met de harde mentaliteit van stoeptegels.

Op het interieur valt daarentegen weinig te zeuren. De wagen is gebruikt, maar ziet er nog puntgaaf uit. Zo heeft de wagen onder andere rode gordels, leren schaalstoelen, alcantara afwerking en als kers op de taart meerdere rode stylingsaccenten. Een stofzuiger kan geen kwaad daarentegen en als je de wagen echt als nieuw wil maken verricht de wasstraat wonderen. Enfin, mocht je mee willen bieden op de wagen, kan dit op de site van de Domeinen. Neem wel even een jerrycan mee als je hem gaat ophalen, want een RS3 is nogal dorstig en op de teller staat nog 20 kilometer actieradius.

Specs Domeinen Audi RS:

  • Vermogen: 367 pk en 465 Newtonmeter koppel
  • 0-100 km/u tijd: 4,3 seconden
  • Gewicht: 1495 kg
  • Topsnelheid: 250 km/u
  • Nieuwprijs: € 71.860

Audi RS6 Avant

Binnen familie Audi is er een grote capo en dat is al jaar en dag de Audi RS6. De vorige eigenaar moet dan ook wel keihard balen. Zijn in concoursstaat verkerende Audi staat namelijk op de veiling en zal voorlopig niet meer terugkeren naar zijn oude baasje. Echter, de een zijn dood is de ander zijn brood. Deze Audi RS6 Avant belichaamt deze uitspraak, want de nieuwe eigenaar stapt in een bomvol uitgerust model uit 2021 met slechts 55.835 km op de teller. Deze km-stand correspondeert dan ook met het uiterlijk, want ondanks een dikke laag stof is de wagen als nieuw. De puristische autoliefhebber is na het zien van deze wagen smoorverliefd. Het is namelijk een Audi RS6, zoals een RS6 hoort te zijn. Geen extra Chinese MANSORY styling – zoals bij de Audi RS3 – en bruut zoals altijd.

Net als het exterieur, is de binnenkant ook een lust voor het oog. De eerste eigenaar koos dan ook niet voor een simpel zwartleren interieur, maar een cognacbruine uitvoering. Een stofzuiger en wasbeurt kan daarentegen, net als bij de RS3, geen kwaad. Op de achterbank van de wagen ligt namelijk nog een souvenir uit de McDrive, waarvan de houdbaarheidsdatum waarschijnlijk al lang verstreken is. Meebieden op de wagen kan bij de site van onze blauwe vrienden en om het leuk te houden krijg je bij déze Audi RS wel een beetje benzine mee voor de eerste proefrit.

Specs Domeinen Audi RS:

  • Vermogen: 600 pk en 800 Newtonmeter koppel
  • 0-100 km/u tijd: 3,6 seconden
  • Gewicht: 2050 kg
  • Topsnelheid: 250 km/u
  • Nieuwprijs: € 217.163

Meer bijzondere auto’s bij de Domeinen checken?

Foto’s: Domeinen Roerende Zaken

Meer van dit soort Domeinen Audi RS varianten of andere autonieuwtjes? Volg ons ook op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons