Lewis Hamilton; Lewis Hamilton zijn laatste overwinning in Saudi-Arabië
Foto: Flickr / Automotive Rhythms

Lewis Hamilton klaar om in 2024 de strijd aan te gaan met Red Bull Racing!

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton viert aanstaande zondag zijn verjaardag nummer 39. Waar critici twijfelen of de Engelmans de koningsklasse binnen de racerij nog aan kan, geeft de coureur zelf aan gemotiveerder te zijn dan ooit tevoren. De beste coureur aller tijden gaat dan ook niet met pensioen en wil in 2024 zijn achtste wereldtitel behalen. 

Hamilton zijn 2023 was een jaar met enkele hoogtepunten, maar vooral overschaduwd door dieptepunten. In een recent interview met autosport.com wordt Lewis gevraagd wat hem in de Formule 1 houdt in 2024. ”Het is de droom om weer op de bovenste trede te staan. Het is een van de geweldigste dingen die er is. Achter je wordt de vlag gerezen en voor je zie je blije teamleden. Dit een mijn grootste drijfveren. Een andere drijfveer is om weer wereldkampioen te worden”, vertelt de coureur.

Onplezierige jaren

In zowel 2022 als 2023 behaald Lewis Hamilton geen enkele Grand Prix overwinning. Waar hij in voorgaande seizoenen nog dé grootste concurrent was van Max Verstappen is dat nu wel anders. Hamilton rijdt in het midden van het veld en scoort zo nu en dan een podiumplek. Niet de plek waar hij en het team horen: ”ik wil doorgaan in dit team en verder bouwen aan wat we doen.” De seizoenen 2022 en 2023 wil hij dan ook snel vergeten. Vorig jaar wordt hij moeizaam derde bij de coureurs en haalt hij samen met teamgenoot George Russel de tweede plek binnen bij de constructeurs. In deze jaren stond Hamilton 15 keer op het podium, maar wint hij geen enkele race meer.

Lewis Hamilton en pensioen

In een ander recent interview met Mercedes vertelt Hamilton dat hij zich weleens ziek heeft gemeld voor een testdag. Tijdens de eindejaarsvideo van Mercedes bespreken Toto Wolff, Mick Schumacher en Lewis Hamilton verschillende onderwerpen, maar George Russell is afwezig wegens ziekte. Hamilton grapt dat hij zich in het verleden ook wel eens ziek heeft gemeld om F1-testdagen te vermijden en suggereert dat Russell mogelijk hetzelfde heeft gedaan. Hij vertelt: “Ik heb me in het verleden weleens ziek gemeld om de Formule 1-testdagen te missen. Over het algemeen vind ik dat soort dagen gewoon echt niet leuk. Dus toen ik gisteren hoorde dat George ziek was, dacht ik nog ‘ah, hij heeft me overtroffen, het spelletje naar het volgende niveau getild,”

Toto Wolff kan erom lachen. Hamilton specificeert niet wanneer dit was, maar het kan verwijzen naar 2015 toen hij een testdag miste en Pascal Wehrlein voor hem inviel. Ondanks het skippen van testdagen en zijn passie voor mode en film, wil Lewis nog minimaal twee seizoenen racen. Zijn droom van een achtste wereldtitel leeft nog steeds. Laten we hopen dat we Sir Lewis nog lang zien op de verschillende circuits. 

2024 en Mercedes-AMG W15

De W13 en W14 waren aan ab-so-lute ramp voor het team van Mercedes. Zoals al eerder aangegeven wist de 103-voudig Grand Prix winnaar geen enkele keer de hoogste trede te betreden. De auto speelde hier een grote rol in en waar het team voorgaande jaren acht keer achter elkaar constructeurskampioen werd, bleef die plek door de dominantie van Red Bull Racing en Max Verstappen ver uit het zicht. In 2024 gooit mercedes het roer om.

Motorsport.com meldt dat Mercedes gaat voor een revolutionaire aanpak met de W15, inclusief een nieuw chassis, aanzienlijke aanpassingen aan de voor- en achterwielophanging en opvallend verschillende sidepods. Daarnaast staat de introductie van een nieuwe, compactere versnellingsbak op het programma, wat waarschijnlijk zal bijdragen aan een betere positionering van de coureur dichter bij de achteras. Technisch directeur James Allison vertelt dat Lewis Hamilton enthousiast is over de uitgebreide plannen voor de W15. De Britse coureur is recentelijk vaak gezien in de Mercedes-fabriek in Brackley, wat wijst op zijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van de nieuwe auto.

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over Formule 1 check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Milena Kiers

Milenka Kiers

Gastredactie
Milenka is van jongs af aan geïnspireerd door ondernemers. Hoe ruwer het verhaal, hoe beter. In 2022 zette ze de eerste stappen als ondernemer binnen de communicatiebranche en nu deelt ze haar passie voor lifestyle en ondernemerschap ook op DAY1 in de vorm van geschreven content. Naast het schrijven voor DAY1 kan ze ook jouw bedrijf voorzien van scherpe teksten en effectieve marketing.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons