Mat Armstrong; de kapotte Porsche 992 GT3 van Mat Armstrong
Instagram: @matarmstrongbmx

Engelse YouTuber herstelt verwoeste Porsche GT3 in recordtijd van 24 uur

Bekende Engelse YouTuber Mat Armstrong heeft een nieuwe challenge voor zichzelf bedacht en wel een hele bijzonder. De Engelsman wil binnen 24 uur een Porsche 992 GT3 restaureren die total loss is verklaard. Het is een flinke opgave, maar Mat liet eerder zien dat hij in staat is om een kapotte auto volledig te herstellen. Zo knapte hij in 2023 onder andere al een Lamborghini Murciélago, Audi RS6 en Ferrari F430 op. 

De Porsche 992 GT3 die nu wordt opgeknapt heeft flinke schade opgelopen bij zijn vorige eigenaar. Deze is blij dat hij er nu van af is en een flinke kruiwagen met geld van de verzekering heeft ontvangen. De een zijn dood is echter de ander zijn brood en waar niemand op aarde een kapotte Porsche GT3 wil hebben is dit voor de YouTuber anders. Mat herbouwde al eerder een Porsche GT3 in Florida, maar deze was té duur om op kenteken te zetten in het Verenigd Koninkrijk. Nu heeft hij een ‘goedkopere’ op de kop getikt, maar net als bij de vorige zit er wat werk aan.

Race tegen de klok

Als je de Porsche op het eerste gezicht ziet, lijkt de schade mee te vallen. Even nieuwe bumpers kopen, de lak opschuren, hier en daar wat plamuur aanbrengen en opnieuw spuiten. Echter blijkt niets minder waar, want de auto heeft meer schade dan verwacht. Zo ontbreekt de volledige achterkant en is de voorophanging beschadigd. Lang verhaal kort; Armstrong wist wat hem te wachten stond. Als hij geen verborgen gebreken wil, had hij bij de Porsche dealer naar binnen moeten stappen.

De klok wordt gestart en met de snelheid van een Spoetnik raket wordt de GT3 uit elkaar getrokken. Het team, inclusief vader Armstrong, werkt als een geoliede machine samen en gaan alleen naar huis om te slapen. In de video vertelt Mat dat hij gek is op dit model en van plan is om de auto te houden. Ondanks enkele negatieve punten, zoals een brandend airbaglampje en een kapotte radiateur, zet het team door met de herbouw.

Afgeprijsde Porsche GT3

Niet alles zit tegen, want als het team de achterwielen van de auto haalt ontdekken ze dat deze GT3 is uitgerust met een geheim wapen. De auto heeft namelijk een meesturend achterstel. Na 24 uur weet hij de Porsche te herstellen in volle glorie. In totaal kostte de uitdaging hem € 161.655. dit is ongeveer € 127.500 goedkoper dan een nieuwe uit de showroom. Hoe Mat de Porsche herbouwt check je in de video hieronder.

Video: Mat Armstrong restaureert kapotte Porsche GT3 in 24 uur

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over auto’s check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons