Max Verstappen zijn pitcrew laat nu ook in het donker zien waarom zij de allerbeste zijn!

Red Bull Racing en pitstops zijn twee handen op een buik. Het is dan niet voor niks dat de mannen en vrouwen al zes jaar op rij de DHL Fastest Lap Award binnenhengelen. Voor een nieuwe challenge moesten de mannen van Max een pitstop uitvoeren in complete duisternis.

Het resultaat is wederom verbluffend en toont hoe goed dit team op elkaar is ingespeeld. Waar een pitstop bij Ferrari soms een eeuwigheid lijkt te duren is dit bij het team van Max Verstappen en Sergio Perez wel anders. Dit blijkt echter een koud kunstje voor de pitcrew van de mannen, want zelfs zonder verlichting verslaan ze Ferrari met twee vingers in de neus.

De perfectie van Red Bull

Je moet wat tijdens de winterstop als je 21 van de in totaal 22 races gewonnen hebt en bijna nergens meer op kan verbeteren. Dus het team bedacht maar een simpele opdracht die in de praktijk bijna onmenselijk lijkt. Om in het pikkedonker de banden op een kostbare Formule 1 auto te wisselen is niet voor iedereen weggelegd. Na tien pogingen – schrik niet – klokte het team van Red Bull Racing  al een snellere tijd dan de gemiddelde stop van Ferrari in 2023. Red Bull geeft je niet alleen vleugels, maar ook goede nachtkijkers!

Pitstop Red Bull

In slechts 2,84 seconden weet de crew alle vier de banden te wisselen en de auto klaar te hebben voor vertrek. Pijnlijk feitje; Ferrari zijn gemiddelde stop in 2023 duurde 2,9 seconden. Light’s out and away we go, krijgt sinds vandaag een hele andere betekenis.

Bijna recordtijd

Zowel Max Verstappen als Sergio Pérez hadden hun eigen mening over de challenge. Onze landgenoot dacht dat het team er 6,69 seconden over zou doen, terwijl Sergio Pérez de crew onderschatte met een tijd van 33,9 seconden. Beide coureurs hadden ongelijk en de pitstop duurt slechts een seconde langer dan de snelste stop aller tijden. Dit record werd namelijk gezet tijdens de GP van Qatar in 2023 door het team van McLaren. Binnen 1,8 seconden schroefde zij bij Lando Norris een nieuw setje Pirelli’s onder de wagen.

Video: Red Bull doet bliksemsnelle pitstop in het donker

Foto’s: Red Bull Content Pool

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over Red Bull en Max Verstappen check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons