Formule; Max Verstappen rijdt nu nog vooraan, alleen kan elk moment door zijn remmen ingehaald worden door Carlos Sainz
Foto: Oracle Red Bull Racing

Carlos Sainz wint de Grand Prix van Australië na blindedarmoperatie

Het weekend zit er weer op en dat betekent dat we de Formule 1 race ook weer achter de rug hebben. Er was weer genoeg gebeurd in zonnige Australië. Van topprestaties van Carlos Sainz tot meerdere uitvalbeurten van onder andere Max Verstappen en Lewis Hamilton.

Het Formule 1 circus verplaatste zich afgelopen weekend naar Melbourne in Australië. Na de eerste twee races van het seizoen beginnen de kaarten steeds meer geschud te worden. Red Bull is opnieuw te torenhoge favoriet en het is eigenlijk meer de vraag welke teams meedoen om de tweede plek. Kanshebbers daarvoor zijn Ferrari, Mercedes, McLaren en Aston Martin. De Grand Prix van Australië was er niet eentje, die je van tevoren kon uitschrijven.

Uitvalbeurt

Voor het eerst sinds twee jaar wist Max Verstappen niet de zwart-wit geblokte vlag te halen. Na vier rondes in de race, was het alweer afgelopen voor de Nederlandse kampioen. ‘Ik wist dat deze dag een keer ging komen’, vertelde Max drie kwartier na de start van de race. Door een remprobleem kon Verstappen de race niet afronden en zo lagen er dus kansen voor andere coureurs. Een van die coureurs die zijn kans schoon zag, was Carlos Sainz.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Blindedarm van Carlos Sainz

De coureur uit Spanje kon vorige race nog niet meedoen wegens een blindedarmoperatie waardoor die zeven dagen op bed lag. Na zo’n operatie zou een gemiddelde mens twee weken niet eens wil dénken aan autorijden. Carlos Sainz dacht er anders over, hij stapte ondanks zijn operatie gewoon in zijn Formule 1 wagen en won de Grand Prix van Australië ook nog. Nadat Verstappen in de tweede ronde kort van de baan schoot, nam Sainz de eerste plek van de Nederlander over.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Podium

De tweede podiumplaats ging ook naar een coureur van Ferrari, Charles Leclerc. Met iets meer dan twee seconde verschil eindigde Leclerc achter zijn teamgenoot. Thuisrijder Oscar Piastri leek heel lang een podiumplaats te pakken, maar moest later in de race zijn snellere teamgenoot, Lando Norris, voorlaten. In de laatste ronde maakte George Russell nog een zware crash mee, waardoor de race eindigde onder de virtual safetycar.

Tussenstand

Iemand die het een stuk minder deed was de teamgenoot van Max Verstappen, Sergio Perez. De Mexicaan kon het stokje van zijn uitgevallen teamgenoot niet overnemen en eindigde uiteindelijk buiten het podium. Hij werd slechts vijfde tijdens de race van Melbourne. In het kampioenschap begint het nu wel een stuk spannender te worden, door de uitvalbeurt van Max Verstappen. Ferrari begint steeds meer aansluiting te krijgen en Charles Leclerc staat nog maar vier punten achter de wereldkampioen. Sainz klimt met zijn zege naar de vierde plek.

Meer van dit soort race of andere racenieuwtjes? Volg ons ook op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons