Formule 1; Daniel Ricciardo stept op zijn thuisbasis in Australië
Bron: Oracle Red Bull Racing

Dit moet jij weten voor het nieuwe Formule 1 weekend in Australië

Het geronk van de motoren en de geur van verbrand rubber vullen de atmosfeer terwijl het Formule 1-circus zich voorbereidt op de langverwachte Grand Prix in Melbourne, Australië. Met een rijke geschiedenis en een legendarisch circuit, belooft deze race een spektakel te worden. Onze Nederlandse trots, Max Verstappen heeft in zijn carrière nog maar een keer de race in Melbourne weten te winnen.

Op zondag 24 maart zal het Albert Park Street Circuit het epicentrum zijn van racen op wereldniveau. Deze Grand Prix markeert traditioneel het begin van het Formule 1-seizoen, waardoor de druk op de teams en coureurs om een sterke start te maken nog groter is. Nu is dat alleen niet het geval, omdat dit de derde race van het seizoen.

Winst

Voor de organisatie van de Formule 1 start het seizoen geweldig. Niet alleen voor Verstappen was 2023 een recordjaar, maar de Formule 1 ging vorig jaar ook wel lekker, als organisatie. De autosportklasse schreef de grootste winst op uit de historie van de sport. Volgens het Duitse Auto, Motor und Sport werd er 3,222 miljard dollar winst geboekt door de F1 in 2023. Omgerekend is dat ongeveer 2,969 miljard euro. Het is nog nooit gebeurd dat er zoveel geld is verdiend in een seizoen. Voor het tweede jaar op rij verbetert de F1 het record voor de meeste inkomsten in 365 dagen. In 2022 werd er 2,573 miljard dollar (ongeveer 2,4 miljard euro) aan winst gemaakt. Nu komt daar dus nog een half miljard bovenop.

Max Verstappen

Vorig jaar wist Max Verstappen de race zeer dominant te winnen. Met nu alweer twee overwinningen op zijn naam, is die ook zeker niet van plan om deze race een ander resultaat te halen. Als Max de aankomende race in Australië wint, dan is dat de tiende overwinning achter elkaar. Een overwinning zou een evenaring van zijn eigen record zijn. De Nederlander vertelde al, dat hij hoopte op een leukere race als vorig jaar.

Vroege vogel

Mocht je nu veel zin hebben om het Formule 1 weekend te volgen, dan moet je goed tegen vroeg opstaan kunnen. Op vrijdag zal de eerste vrije training voor Nederlandse tijd om 02:30 in de nacht starten, dat is hetzelfde voor de derde vrije training. Met de kwalificatie voor de race kun je het langst uitslapen, om 06:00 starten de F1-auto’s. Voor de race moet je een uurtje eerder uit je bed komen, de vijf rode lampen gaan om 5:00 op groen en dan is de race van start gegaan.

Meer van dit soort race of andere racenieuwtjes? Volg ons ook op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons