Formule 1; Max Verstappen gaat na zijn overwinning in de Grand Prix van Saudi-Arabië naar Christian Horner toe
Bron: Oracle Red Bull Racing

Max Verstappen wint opnieuw en Christian Horner toch niet veilig

Het raceweekend zit er weer op en we kunnen ons gaan richten op de Grand Prix van Australië. Alleen voordat we dat gaan doen blikken we nog even terug op het Formule 1 weekend en zetten we de laatste racenieuwtjes even op een rijtje. Er is namelijk weer genoeg gebeurd in de Formule 1 wereld.

In het raceklassement zijn er opnieuw weer niet veel verrassing aan het einde van de Grand Prix in Saudi-Arabië. Max Verstappen won weer eens een race en deed dat zonder veel moeite. Met meer dan 13 seconden verschil op zijn teamgenoot Sergio Perez stond de Nederlander op eenzame hoogte in de race. De Ferrari van Charles Leclerc wist de laatste podiumplaats te bemachtigen, ten koste van Oscar Piastri.

Ferrari

Bij Ferrari begonnen ze het raceweekend wel anders dan normaal. Ferraricoureur Carlos Sainz moest tijdens het raceweekend in Saoedi-Arabië opeens onder het mes, vanwege een blindedarmontsteking. De coureur werd daarom vanaf de derde vrije training vervangen door de achttienjarige Formule 2-coureur Oliver Bearman, iets wat de jonge Brit niet slecht deed. Bearman maakte indruk met zijn optreden door op het zeer uitdagende stratencircuit in Djedda als zevende over de streep te komen. Fred Vasseur, teambaas van Ferrari, laat weten dat hij nog niet zeker weet wanneer ze Carlos Sainz terug in de Formule 1 wagen zien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ollie Bearman (@olliebearman)

Red Bull Racing

Bij het team van Red Bull blijft het buiten de baan onrustig rondom Christian Horner. Een tijdje leek het erop dat de teambaas bij Red Bull kon blijven zitten, ondanks alle commotie rondom hem. Alleen nu gaan de geruchten over Horner toch weer op volle toeren. Toch gingen er vlak na de Saoedische Grand Prix weer geruchten rond over een mogelijk ontslag van Horner, de Thaise eigenaar is volgens F1-Insider toen overtuigd geraakt om Horner binnen boord te laten.

De Duitse bron meldt alleen nu dat grootaandeelhouder Chalerm Yoovidhya van mening is veranderd, en dat hij Horner zou willen ontslaan. Hij zou volgens F1-Insider het advies van Oliver Mintzlaff willen opvolgen om Horner te ontslaan. Er zouden ook andere factoren een rol spelen, zo zou er bijvoorbeeld veel weerstand zijn van vrouwenrechtenactivisten in de Verenigde Staten.

Audi in de Formule 1

Er is al een tijdje sprake van grote plannen bij Audi. Ze zouden namelijk graag hun eigen team aan de Formule 1 line-up willen toevoegen. Die plannen worden nu werkelijkheid. Audi CEO Gernot Döllner heeft namelijk de nieuwe toekomstplannen voor het autobedrijf onthuld. Zij willen Sauber Group volledig overnemen. Ze hopen daarmee het seizoen van 2026 aan de start te staan.

Andreas Seidl, voormalig McLaren F1 Team Principal, stapt aan boord als CEO van het Audi F1 Team. Met zijn ervaring hoopt Audi een goede concurrentie tegenover de andere teams te leveren. “Ik kijk ernaar uit om Audi samen met een zeer gemotiveerd team naar de Formule 1 te leiden als CEO van het Audi F1 Team. We hebben ambitieuze doelen. De realisatie ervan is in volle gang en wordt verder versneld door de volledige overname van Sauber door Audi AG’’, vertelt Seidl.

Meer van dit soort race of andere autonieuwtjes? Volg ons ook op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons