Tesla Model 3: de wat oude Tesla Model 3 wint alsnog de prijs voor beste EV auto van 2024
Foto: Tesla Gallery

Tesla Model 3 wint prijs en markeert daarmee de blijvende impact van EV’s

De Tesla Model 3 heeft een mooie prestatie geleverd door de titel “EV van het Jaar 2024” te bemachtigen, het is een prijs die met name deze elektrische wagen in de schijnwerpers zet. Deze onderscheiding, krijgen ze van de Vereniging Zakelijke Rijders in samenwerking met diverse partners, zoals het AD. De prijs markeert niet alleen de populariteit van de Tesla Model 3, maar ook zijn blijvende impact op de markt voor elektrische auto’s.

Ondanks zijn introductie op de markt in 2016, blijft de Tesla Model 3 de aandacht trekken door een mix van factoren die deze auto onderscheiden van de andere voertuigen. De jury van ‘de EV van het jaar verkiezing’ baseert haar beoordeling op verschillende criteria zoals actieradius, laadsnelheid, prijs-kwaliteitverhouding, en beschikbaarheid. Tesla’s tactiek om de prijs van de Model 3 te verlagen, heeft een hele grote rol gespeeld in het winnen van deze prijs. Door de prijs onder de 45.000 euro te brengen, kwalificeert de wagen zich nu voor een aanschafsubsidie, wat de aankoop nog aantrekkelijker maakt.

Punten voor de Tesla Model 3

Een belangrijk onderdeel dat bijdraagt aan de populariteit van de Tesla Model 3 zijn de uitstekende rijeigenschappen. Deze hebben ervoor gezorgd dat de Model 3 als winnaar uit de bus kwam. Ondanks de concurrentie van andere merken als Opel en Mercedes, wat ook auto’s met een zeer goede reputatie zijn. De Mercedes EQE en Opel Corsa Electric, respectievelijk winnaars in het hogere en het middensegment, konden de auto van Tesla niet overtreffen in de algemene beoordeling. Daardoor verzamelde de Model 3 uiteindelijk de meeste punten.

Tesla Model 3; De Tesla Model 3 heeft een erkennning ontvangen en markeert daarmee de stabiliteit van elektrische auto's

Belofte van het jaar

Naast de competitie voor de beste EV van het jaar, werd er ook aandacht besteed aan toekomstige beloften binnen de elektrische voertuigenmarkt. De Volvo EX30 won de titel “Belofte van 2024”, een erkenning die wijst op het potentieel van deze auto in de nabije toekomst. Wellicht zien we deze Volvo in de toekomst steeds vaker rondrijden.

Onderscheiding

Deze onderscheidingen benadrukken de dynamische en snel evoluerende wereld van elektrische voertuigen, waarin innovatie en duurzaamheid centraal staan. Met zijn recente overwinning bevestigt de auto zijn positie als een leidende kracht in deze transitie, voortbouwend op een erfenis van technologische voortreffelijkheid en milieubewustzijn.

Carspots: Tesla Model 3

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram. Check hier de nieuwe Audi Q6 e-tron!

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons