BMW Vision Neue Klasse X; De auto rond door de bergen voor een foto.
Foto: BMW Press Group

BMW Vision Neue Klasse X geeft een voorproefje van de nieuwe generatie

De BMW iX3 is inmiddels voorbij. Nu is het tijd om kennis te maken met de volledig elektrische BMW Vision Neue Klasse X, de hoge EV moet München aangeven hoe dynamisch de SUV van morgen eruitziet. Met deze auto geeft BMW een voorproefje van de nieuwe generatie Vision Neue Klasse.

Tot nu toe is het nog een concept en niet zeker of deze elektrische Neue Klasse X in productie gaat. Mocht dit wel het geval zijn, dan worden ze volgend jaar gelanceerd. BMW wil en gaat helemaal overstappen op elektrisch met deze ‘nieuwe klasse’ en deze naam hebben ze in de geschiedenis ook gebruikt. In de jaren ’60 waren ze een echte gamechanger met hun sedans vanwege hun innovatie, prestaties en rijplezier. Nu ze overstappen op elektrisch willen ze deze geschiedenis herhalen en de auto’s naar een volgend niveau brengen.

Euro NCAP

Het European New Car Assessment Program (Euro NCAP) is een organisatie die nieuwe auto’s test op hun veiligheid. Deze organisatie krijgt veel werk aan de winkel. Mocht dit concept uitkomen, wordt het volledig bediend met touchscreen. De touchscreen is te vinden in een ruim en luchtig interieur, waarin de stoelen zijn bedekt met corduroy-achtige Verdura. Verdura is een op planten en mineralen gebaseerde textiel. Om het extra luchtig te maken, is er ook een panoramadak.

BMW Vision Neue Klasse; De nieuwe auto's rijden naast elkaar

Superbreinen

In deze auto ben je nooit alleen door een geavanceerde spraakassistent en vier superbreinen. Deze superbreinen vervangen het motormanagementsysteem. De superbreinen hebben allemaal hun eigen taak. Zo heb je een superbrein dat de aandrijflijnen en rij dynamiek zal controleren, terwijl een ander superbrein alle taken voor automatisch rijden zal regelen. Wat de andere twee breinen in petto hebben, is nog een mysterie.

BMW Vision Neue Klasse; De binnenkant van de auto is wit met oranje accenten

Specificaties van de BMW Vision Neue Klasse X

Bovendien wordt er gebruikgemaakt van een 800-volt systeem, wat de laadsnelheid met 30% verhoogt. Hierdoor kan de auto binnen minder dan tien minuten tot 300 kilometer aan elektrisch bereik opladen. Dankzij een luchtweerstand die 20% lager ligt dan die van vergelijkbare SUV’s uit het huidige aanbod van BMW, en door de introductie van een specifiek voor elektrische voertuigen ontworpen remsysteem en nieuw ontwikkelde banden, kan het voertuig zijn elektriciteit tot 25% efficiënter gebruiken.

BMW Vision Neue Klasse; De nieuwe auto wordt aan gewerkt door medewerkers van BMW

Prijskaartje

Het is een kwestie van tijd om meer te weten te komen over deze auto, zo is de prijs nog onbekend. Een schatting is wel gemaakt en deze zal boven de 46.000 dollar zijn. Het is nog maar de vraag of we de auto volgend jaar op de weg zien rijden.

Carspots: BMW Vision Neue Klasse X

Foto’s: BMW Press Group

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram. Check hier de nieuwste Audi Q6 e-tron

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons