Dodge Charger: De nieuwe Dodge Charger staat afgebeeld voor een garage
Foto: Stellantis

De Dodge Charger laat het benzine tijdperk nog niet volledig achter zich

De Dodge Charger en Dodge Challenger zijn jarenlang al de laatste vertegenwoordigers van een autocategorie die hoogstwaarschijnlijk gaat verdwijnen. De auto’s met een V8-aangedreven muscle car, die op benzine rijden, gaan we zeer waarschijnlijk niet lang meer zien. De veel modernere Dodge Charger gaat zoals beloofd volledig elektrisch rijden.

Of de auto naar Nederland zal komen is nog maar de vraag. Hiervoor was het door de uitstoot kansloos om een Dodge-auto naar Nederland te halen. Alleen dit elektrische model, maakt misschien wel kans om op de Nederlandse wegen te rijden.

Exterieur van de wagen

Aan de buitenkant lijkt de nieuwe Charger sprekend op de Dodge Charger Daytona SRT Concept uit 2022. Aan de voorkant van de auto kun je het nieuwe logo van het Amerikaanse merk vinden, wat sprekend op die van het Japanse automerk Mitsubishi lijkt. Dit is het nieuwe Dodge-logo, dat sinds 2022 voor het eerst sinds de jaren zestig weer wordt gebruikt. Het logo staat voor en achter in een lichtbalk en lijkt voorop te ‘zweven’ in een open omgeving. De auto is overigens in verschillende kleuren te verkrijgen. Kleuren als oranje, blauw, rood en zilver zijn beschikbaar voor deze wagen.

Dodge Charger; De charger staat afgebeeld met strepen uit de voorkant

Interieur van de Dodge Charger

Aan de binnenkant van de auto vinden we een hele strakke en nette uitstraling. Met de zwarte bekleding ziet de auto er aan de binnenkant nu ook een stuk moderner uit. De auto heeft een touchscreen waar je u tegen zegt. Veel fysieke knoppen vind je dan ook niet in deze auto. Daarnaast heeft het voertuig nog rode accenten, door middel van lampen waardoor je niet helemaal in het donker zit tijdens het rijden. De nieuwe Dodge Charger, is en blijft nog steeds een schakelbak.

Dodge Charger; De dodge charger vanaf de binnenkant met rode belichting

Specs

De elektrische Dodge Charger heeft de titel in handen van de snelst accelererende én krachtigste musclecar van dit moment. Met 680 pk scheurt de auto in net iets meer dan 3,3 seconden naar de 100 km/u. Alle uitvoeringen van de Dodge Charger krijgen een vierwielaandrijving, dat geldt dus ook voor de benzineversies. Alle modellen krijgen voor nu nog hetzelfde accu pakket van 100,5 kWh. De elektrische auto zal wel geluid maken, in tegenstelling tot de auto’s van Tesla bijvoorbeeld. Dit geluid klinkt alleen niet heel realistisch.

Carspots: Dodge Charger

Foto’s: Stellantis

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram! Check hier de hernieuwde Hyundai Ioniq 5!

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons