Hyundai Ioniq 5; De wagen maakt een ritje over een brug
Foto: Hyundai

Met de hernieuwde Hyundai Ioniq 5 kan je nu wel normaal naar achter kijken

Drie jaar geleden werd de Hyundai Ioniq 5 voor het eerst gepresenteerd. Volgens Hyundai is het daarom wel tijd geworden om enkele aanpassingen te brengen aan de auto. De aanpassingen zijn misschien niet heel opvallend, maar wel heel nuttig. 

Een van die aanpassingen heeft te maken met de ruitenwissers. Bij de laatste versie van de auto, had Hyundai ervoor gekozen om geen ruitenwisser aan de achterkant te plaatsen. Dit hadden ze gedaan, omdat het er mooier uit zou zien en wegens de aerodynamica lieten ze de ruitenwisser weg. Daar hebben ze zich nu in bedacht aangezien er meer nadelen aan vast zaten dan voordelen. Misschien ook wel zo logisch, als je naar achteren moet kijken terwijl het regent.

Rondom de Hyundai Ioniq 5

Aan de buitenkant van de auto kunnen we niet spreken van een hele make-over. Toch zijn er wel een paar kleine veranderingen. De vernieuwde versie van de Ioniq 5 krijgt, vernieuwde nieuwe bumpers. Aan de voorkant van de auto is vooral de dikkere en grote openstaande rand goed te zien. Aan de achterkant van de wagen is het ‘diffuser’-deel grotendeels wat breder geworden en is het bovenste deel van de achterbumper een stukje strakker en vooral ook leger. Het dak is ook iets langer geworden; de dakspoiler steekt voortaan wat verder uit. Net iets daaronder vinden we de nieuwe ruitenwisser die toegevoegd zal worden.

Hyundai Ioniq 5; De auto staat op een parkeerdek geparkeerd

Kijkje in de Hyundai Ioniq 5

Op het eerste oog ziet de binnenkant van de auto er hetzelfde uit, maar het Zuid-Koreaanse automerk heeft aan het interieur ook de nodige aanpassingen gemaakt. De Hyundai Ioniq 5 heeft vier schermen in de auto verwerkt. Eentje voor de navigatie, een voor je snelheid en twee voor het inparkeren van je wagen. Daarnaast heeft Hyundai het draadloos oplaaddek voor smartphones een verdieping omhoog geplaatst. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft ervoor gekozen om je niet helemaal door alle menu’s te laten zoeken, om bijvoorbeeld je stoelverwarming aan te passen. De autofabrikant maakt nu meer gebruik van fysieke knoppen.

Hyundai Ioniq 5; De binnenkant van de auto is afgebeeld en je ziet veel schermpjes

Specs

Naast de aanpassingen aan de binnen en buitenkant van de auto zijn er ook nog technische verbeteringen. De auto reed eerst op een accu van 77,4 kWh. Deze maakt nu plaats voor een verbeterde accu van 84 kWh. Hyundai vertelt dat er ook een verbetering in de actieradius zal gaan zitten, maar de exacte cijfers daarvan geven ze nog niet vrij.

Hyundai Ioniq 5; De wagen word opgeladen door middel van elektriciteit

Release

De eerste versies van de Hyundai Ioniq 5 gaan deze maand de Zuid-Koreaanse showrooms in. Dat betekent dat wij in Nederland nog even moeten wachten op dit nieuwe model. Het is daarom ook nog niet bekend wat de Nederlandse prijs voor deze wagen wordt.

Carspots: Hyundai Ioniq 5

Foto’s: Hyundai

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram! Check hier hoe Apple het bij iPhones houdt

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons