Audi Q6; De nieuwe Audi rijdt door de bergen heen en wordt gefotografeerd
Foto: Audi MediaCenter

De nieuwe Audi Q6 e-tron is een mix van innovatie, luxe en duurzaamheid

Audi heeft onlangs zijn nieuwste elektrische SUV onthuld, de Audi Q6 e-tron. Deze nieuwkomer, gepositioneerd tussen de Q4 e-tron en Q8 e-tron, belooft een mix van innovatie, luxe en duurzaamheid te worden. Overigens is dit het eerste model van Audi dat gebouwd is op compleet Premium Platform Electric (PPE). Dit betekent dat het de volgende technologische sprong in premium is.

In samenwerking met Porsche is dit nieuwe PPE-Chassis ontwikkeld. Zo heeft Porsche dit ingezet voor hun Macan. Deze innovatie zal de basis vormen voor de volgende generatie elektrische voertuigen van beide merken. Voor de mensen die interesse in deze auto hebben, is er minder goed nieuws. In 2025 zien we de auto pas op de wegen verschijnen. Voor de wagen betaal je 74.700 euro, je hebt wel nog even de tijd om voor deze auto te sparen.

In de nieuwe Audi

De Q6 e-tron onderscheidt zich met een ruim en technologisch geavanceerd interieur, inclusief een groot concaaf scherm dat rond de bestuurder is geplaatst. Met genoeg ruimte voorin en achterin, evenals een bagageruimte van 526 liter, kan je makkelijk genoeg koffers meenemen op reis. In de elektrische Audi’s vind je geen ChatGPT als spraakassistent, zoals bij Volkswagen. Bij Audi gebruiken ze hun eigen stemgestuurde hulpje. Met het Bang & Olufsen-audiosysteem met 20 speakers en 830 watt op het maximale volume zal de spraakassistent makkelijk te horen zijn.

Rondje om de Audi Q6 e-tron

Het exterieurdesign, met zijn kenmerkende Audi-grille en dynamische signatuurverlichting, versterkt de visuele aantrekkingskracht van de Q6 e-tron. De auto heeft een witte bekleding en wat bruine accenten door de auto heen. De wagen die uit het land van de braadworst, pretzel en sauerkraut komt, heeft in de auto bijna geen fysieke knoppen meer. Merendeel van de besturing gaat via het scherm in het midden van de wagen.

Audi Q6; De kenmerkende voorkant van Audi is hier afgebeeld met de Q6

Specs

De Q6 e-tron profiteert van deze veelzijdigheid met opties voor zowel achter- als vierwielaandrijving, dankzij een inductiemotor voorin en een efficiëntere synchroonmotor met permanente magneten achterin. Met een vermogen van 387 pk en een nog krachtigere SQ6 e-tron variant op komst. Belooft de Q6 e-tron indrukwekkende prestaties te gaan leveren.

Audi Q6; De wagen staat geparkeerd aan een laadpaal, om zichzelf op te laden

De Q6 e-tron introduceert geavanceerde technologieën zoals een verder ontwikkeld brake-by-wire remsysteem en een 800-volt accupakket voor een WLTP-actieradius van 625 kilometer. Het laadvermogen van maximaal 270 kW zorgt voor snelle laadtijden, terwijl de dynamische rijervaring wordt versterkt door adaptieve demping en actieve achterasbesturing.

Carspots Audi Q6 e-tron

Foto’s: Audi Mediacenter

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram. Check hier de BRABUS 930 S

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons