BRABUS 930 S; De nieuwe Brabus staat afgebeeld in het donker, met een beetje daglicht
Foto: BRABUS

Deze BRABUS 930 S tilt de Mercedes-AMG S-klasse naar een ander niveau

BRABUS tilt de Mercedes-AMG S-Klasse naar een hoger niveau met de introductie van de BRABUS 930 S, die is gebaseerd op de S 63 E Performance. Met veel verbeterde specs is deze BRABUS echt nog een trapje hoger. Daarnaast krijgt de motor ook een flinke boost, BRABUS verbetert niet alleen de prestaties, maar voegt ook exclusieve esthetische aanpassingen toe. 

Met een basisprijs van € 236.170 voor de standaard Mercedes-AMG S 63 E Performance, voegt BRABUS meer dan € 160.000 toe aan de prijs voor hun aangepaste versie, waardoor de verkoopprijzen beginnen bij € 405.000 exclusief belastingen. Klanten hebben ook de mogelijkheid om hun eigen S 63 E naar BRABUS te brengen voor een vergelijkbare upgrade, hoewel de exacte kosten hiervoor niet zijn gespecificeerd.

Carbon

Aan de buitenkant van de auto zien we dat er veel carbon in de auto verwerkt is. Achterop vind je een koolstofvezel diffuser en er is een nieuwe sportuitlaat aan de wagen toegevoegd. De spoilers van de auto zijn aan de voor- en achterkant allebei van carbon gemaakt, daarnaast zien we dat er ook carbon aan de frontgrill is toegevoegd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jan (@jan_sl_)

Binnen in de BRABUS 930 S

In en rondom de auto zijn er meer dan genoeg BRABUS-badges om je eraan te herinneren bij welke tuner deze Mercedes-AMG S-klasse is geweest. De kleur van het interieur kun je zelf kiezen, maar voor de foto’s heeft BRABUS gekozen voor een lichtblauwe kleur. Niet alleen rondom de auto is er veel carbon gebruikt, maar ook in de binnenkant van de auto zien we het materiaal dat bestaat uit extreem dunne vezels van koolstof. Zo is er ook een optie om de pedalen van het voertuig te voorzien van carbon.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BRABUS (@theofficialbrabus)

Specs

Met een upgrade naar 930 pk en 1510 Nm koppel, verbetert BRABUS niet alleen de prestaties, maar voegt ook exclusieve esthetische aanpassingen toe. De standaard al indrukwekkende 802 pk van de S 63 E Performance krijgt een significante boost dankzij een 4.0-liter twin-turbo V8, ondersteund door een elektromotor. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat de BRABUS 930 S in slechts 3,3 seconden van 0 naar 100 km/u sprint, met een verhoogde topsnelheid van 290 km/u.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BRABUS (@theofficialbrabus)


Naast de motorische upgrades, onderscheidt de BRABUS 930 S zich door op maat gemaakte 22-inch monoblockwielen, een koolstofvezel splitter, en grotere luchtinlaten die zorgen voor optimale koeling. De aerodynamische aanpassingen, waaronder flapjes op de voorbumper en een koolstofvezel diffuser, dragen bij aan de stabiliteit bij hoge snelheden. De sportuitlaat met kleppen biedt de mogelijkheid om het geluidsniveau aan te passen, terwijl de talrijke BRABUS-badges de unieke identiteit van de auto benadrukken.

Carspots: BRABUS 930 S

Foto’s: BRABUS

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram. Check hier de BRABUS Rocket 1000

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons