Tesla; driftende Tesla Cybertruck
Foto: Tesla

Alles wat je moet weten over ‘het beste product’ dat Tesla ooit gemaakt heeft!

Na vier jaar wachten zijn nu de eerste Tesla Cybertrucks afgeleverd aan een nieuwe eigenaar. De elektrische pick-up die rechtstreeks uit een sciencefiction film lijkt te komen is voorzien van de nieuwste technologieën én belangrijker nog geleverd zoals in de brochure wordt aangegeven. Waar Musk zijn levensproject eerder bespot werd is de tijd nu aangebroken om het tegendeel te bewijzen. 

Oké, de Tesla Cybertruck heeft een valse start gehad, maar na het zien van de eerste beelden online is er al een hoop goedgemaakt. In tegenstelling tot de prototype-modellen zijn de pick-ups die nu afgeleverd vrij van kinderziektes en slechte afwerking. Volgens de extravagante Elon Musk is de Cybertruck ‘het beste product dat Tesla ooit gemaakt heeft.’

Na regen komt zonneschijn

De lancering had eigenlijk al in 2021 moeten plaatsvinden, maar dat ging niet zoals gehoopt. Het nieuwe pareltje van Musk heeft sinds de start te kampen met een hoop technische problemen. Zo waren de remmen niet goed, ging er van alles mis met de aandrijving en leek het prototype op een auto van LEGO Duplo. Nu twee jaar later hebben ze dit verholpen en brengen ze een ultrasterke pick-up op de markt die naar alle waarschijnlijkheid de concurrentie wegveegt.

Sportieve pick-up

Volgens Elon Musk is de Tesla Cybertruck een mix van een sportwagen en pick-up. De prestaties liegen er dan ook niet om en de elektrische krachtbron levert een flink aantal paardenkrachten. Er zijn verschillende varianten die allemaal een andere inhoud hebben, zo heeft de dual motor AWD-variant 600 pk en 10.000 Newtonmeter koppel en de triple motor ‘Cyberbeast’ – de krachtigste uitvoering  –  845 pk en bijna 14.000 Newtonmeter koppel. Nee, hier zitten geen typefouten in. We vergeten nu even de single motor rear wheel drive, maar deze komt pas in 2025 uit. Enfin, de ‘Cyberbeast’ doet de 0-100 km/u sprint in slechts 2,6 seconden en de AWD-variant in 4,1 seconden. Bizarre statistieken voor een pick-up die ruim 3000 kg weegt.

State of the art

Het mag dan geen Multipla zijn, ook in de Tesla Cybertruck kun je 4 maten meenemen. Deze kunnen net als jijzelf onderweg genieten van state of the art infotainment. De auto is uitgerust met 15 speakers, 2 smart-schermen (een voor en een achter) en een speciaal luchtfilter om geen bacteriën binnen te krijgen. Verder blijft het een Tesla en van Tesla ben je minimalisme gewend. Ondanks de bizarre vorm van de wagen is hij van binnen nog steeds luxe, doch minimalistisch afgewerkt.

Prijzige Tesla Cybertruck

Omdat het project niet altijd heeft meegezeten, wordt dit doorgerekend aan de klant. Is niet ons idee, maar zo werkt het – helaas – gewoon. De prijs voor het topmodel; de ‘Cyberbeast’ is $ 100.000 en wordt vanaf 2024 geleverd. Het prijskaartje van de AWD-variant ligt iets lager op $ 80.000. Het instapmodel dat pas vanaf 2025 geleverd gaat worden, gaat rond de $ 61.000 kosten. De Tesla Cybertruck komt naar verluidt ook naar Nederland, want na maandenlang geen truck aan te bieden op de website van Tesla is daar sinds donderdag verandering in gekomen.

Allround krachtpatser

Jaarlijks wil Tesla 375.000 roestvrijstalen monsters produceren. Met het hoekige ros kun je ruim 6350 kg trekken. Dit betekent dat je ongeveer zes Toyota’s als treintje kunt slepen. Het onwijze vermogen in combinatie met de enorme laadruimte en trekkracht zorgt ervoor dat de ‘Cybertruck’ uniek is in zijn soort. Elon Musk zei tijdens de uitlevering van de eerste tien modellen hier het volgende over: ”dit is uniek op de weg. De toekomst ziet er nu eindelijk ook echt uit als de toekomst.” Als we de brochure van het Amerikaanse autobedrijf moeten geloven kun je bijna alles met de elektrische pick-up.

Carspots: Tesla Cybertruck

Foto’s: Tesla

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over auto’s check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons