Tesla Cybertruck
Instagram: @teslacybert

Dit is alles wat je hebt gemist over ‘s werelds meest controversiële pick-up: Tesla Cybertruck

Na maandenlang finetunen is de controversiële Tesla Cybertruck eindelijk klaar voor gebruik en volgens Elon Musk zijn alle problemen nu geëlimineerd. Op 30 november worden de eerste modellen geleverd aan Amerikanen die het futuristische bakbeest hebben besteld. Om te vieren dat de pick-up eindelijk klaar is, wordt hij overal in de Verenigde Staten tentoongesteld in Tesla showrooms. 

Begin 2022 kwam er info naar buiten over flinke issues met de Tesla Cybertruck. Zo waren er problemen met de remmen, designfouten in het chassis en het ding trilde als een gek. Het enige wat Musk erover kwijt wilde, was dat de Cybertruck een pittig project was om te designen. Nu ruim 1,5 jaar later blijken de problemen opgelost en verschijnt er een Cybertruck zoals deze in 2019 werd aangekondigd.

De kleine lettertjes

Als we Elon moeten geloven zijn alle problemen nu eruit en krijg je een pick-up die je nooit meer kwijt wil. Dit laatste kan ook niet, want als we de kleine lettertjes moeten geloven zit je vast aan een bijzonder contract. Beter gezegd een wurgcontract waarin staat dat je in het eerste jaar de auto niet kunt verkopen. Doe je dit wel is de oplossing van Tesla simpel; ze sturen een leger advocaten en een boete van $ 50.000 naar het door u opgegeven postadres. Echter mag je hem wel terugsturen naar de headquarters van Tesla, maar dan krijg je de nieuwprijs min $ 0,25 per gereden mile.

Afwerking Tesla Cybertruck

Het futuristische bakbeest van Elon Musk werd op 5 november 2023 gespot in een matzwarte livery. Dan denk je misschien: nice, een zwarte Cybertruck. Dit laatste dachten we op de redactie ook, maar bij nader inzien hoeven dit model niet in onze garage hebben staan. Het prototype lijkt rechtstreeks bij een schadebedrijf vandaan te komen waar ze met de Franse slag het plaatwerk even goed hebben gezet. De matzwarte Cybertruck is slecht afgewerkt en lijkt op geen enkel vlak op de plaatjes uit de brochure. Tesla heeft in het verleden ook moeite gehad met slechte afwerking, maar maakt de laatste jaren enorme stappen. De verwachting is dan ook dat de elektrische pick-ups voor de consument beter in elkaar zijn gezet en niet te vergelijken zijn met het prototype.

‘Say hello to my little friend’

Dat Elon Musk een bijzonder man is, bewijst zijn test om aan te tonen dat het futuristische exoskelet (carrosserie van de Tesla Cybertruck) bestand is tegen kogels. De techmiljardair waant zich als Tony Montana en schiet met een volautomatisch geweer op de truck en na afloop blijkt er geen enkele kogel door het casco te zijn gedrongen. Elon Musk vind dan ook dat zijn auto ‘tegen een stootje moet kunnen’ en voegt als optionele optie ook kogelvrij glas toe aan de cybertruck.

Tech op wielen

De carrosserie van de nieuwe cybertruck is gemaakt van roestvrij staal. In de achterbak kun je 1500 kg aan bagage meenemen. Deze laatste spec staat gelijk aan anderhalve Toyota Aygo. Naast een grote bagageruimte kun je aan de wagen een sleurhut hangen van ruim 7000 kg. Zo wordt een reisje naar de camping in Zuid-Frankrijk eerder een volksverhuizing dan vakantie. Genoeg over gewichten, voor meer daarover verwijzen we je naar onze sportpagina.

Voor een pick-up is hardcore performance bijzonder, maar als we het boekje moeten geloven is de Cybertuk voorzien van alle specs waar het mannenhart een sprongetje van maakt. Zo haal je in de ‘Beast Mode’ de 100 km/u in slechts 2,9 seconden en sjees je comfortabel door de Alpenpass door de luchterving en vierwielaandrijving. Naast snelheid en comfort op de weg, wordt er in de brochure aangegeven dat het interieur van de Tesla Cybertruck afgewerkt in een simplistisch design dat we van Tesla gewend zijn. Zo zijn er leren zetels in de wagen geplaatst, heeft de auto een enkel scherm om het infotainment te bedienen en komt het stuurwiel rechtstreeks uit een Formule 1 auto.

Prijs Tesla Cybertruck

We hebben het in de intro al vertelt en moeten het helaas nog één keer meedelen; de Tesla Cybertruck komt voorlopig niet naar Nederland of andere Europese landen. Dit heeft te maken met hoe onze auto’s gekeurd worden en de cybertruck voldoet niet aan deze veiligheidseisen. Dit zijn geen grote problemen, maar zorgen er nu wel voor dat we vanaf 30 november nog geen sciencefiction trucks door onze straten zullen zien rijden. Mocht de Cybertruck in de komende jaren wel naar ons land toe komen en ben je van plan hem te kopen moet je flink sparen. Experts houden rekening met een vanafprijs van $ 60,000. Omgerekend is dit op het moment van schrijven net geen € 55.000. De definitieve prijs weten we op 30 november.

Om niets meer te missen van alle DAY1 content abonneer jij je hier op de nieuwsbrief en volg je ons op social media

Deel dit artikel
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons