Elon Musk
Foto: Wikimedia Commons

Elon Musk is met een vermogen van 195 miljard wederom de rijkste man op aarde

De techmiljardair Elon Musk is sinds juni 2023 weer de rijkste man op aarde. Volgens Bloomberg Billionaires Index wordt het vermogen van de eigenaar van Tesla, X en SpaceX 195 miljard dollar. Hij neemt de eerste plek weer over van de Franse Bernard arnault.

De extravagante Elon Musk werd geboren op 28 juni 1971 in Zuid-Afrika. Toen de techmiljardair 10 jaar oud was leerde hij zichzelf programmeren en twee jaar later verkocht hij zijn eerste videogame genaamd Blastar voor ongeveer 500 dollar. Toen hij 18 jaar oud werd, verhuisde hij naar Canada en ging hij studeren.

Nachtclub

Op zijn eerste universiteit in Canada hield Elon het niet lang vol. Hij verhuisde naar de Verenigde Staten om zijn natuurkunde en economie diploma te halen. Tijdens zijn studie op de University of Pennsylvania kochten Musk en mede-student Adeo Ressi een studentenhuis om dit als nachtclub te gebruiken. Het ondernemerschap zat er bij Elon dan ook al vroeg in, want met de feesten betaalde hij zijn huur. In zijn eigen boek vertelt hij hierover het volgende: “Ik betaalde mijn eigen studie en kon in één nacht een hele maand huur verdienen. Adeo was verantwoordelijk voor het coole gedoe in het huis, en ik zou het feest runnen.” Zijn huisgenoot vertelt: “We hadden soms wel 500 mensen. We vroegen vijf dollar entree en dan was het vrijwel onbeperkt drinken – bier, Jello shots en andere dingen.” Musk was volgens Vance geen grote drinker en behalve af en toe een wodka en cola light, hield hij niet van de smaak van alcohol. “Iemand moest nuchter blijven tijdens deze feesten,” zei Musk in het boek.

De droom van Elon Musk

In 1995 verhuisde Elon naar Californie om in de natuurkunde te promoveren aan Stanford University. Hij verliet de universiteit na twee dagen om zijn eigen bedrijven op te richten. Nu 28 jaar later is dit hem gelukt. De techmiljardair is onder andere de baas van grote bedrijven zoals Tesla, X, PayPal en SpaceX. Met zijn bedrijven is hij in 2023 de rijkste man op aarde en zijn ultieme doel is om de mensheid naar mars te brengen.

Om niets meer te missen van DAY1 zet je op onze Instagram de notificaties aan en vergeet je niet te abonneren op ons YouTube-kanaal!  

Deel dit artikel
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons