Renault 5 E-Tech; persfoto van de nieuwe Renault 5 E-Tech

Nieuwe Renault 5 is de meest betaalbare EV met grootste actieradius

In 1972 werd de eerste Renault 5 op de weg gezet, en nu, 52 jaar later, is daar zijn elektrische opvolger. De nieuwe Renault 5 E-Tech Electric combineert alle retrostijlelementen uit het verleden met een hedendaags design. Volgens ingewijden zal de auto in september 2024 beschikbaar zijn bij de betere Renault-dealers.

Wie denkt dat verleden en heden niet samengaan, heeft het mis. Dat bewijst Renault met deze vernieuwde versie van het Franse jaren 70-icoon. Met een instapprijs van € 25.000 zet de Renault 5 E-Tech Electric de markt op zijn kop en maakt elektrisch rijden toegankelijker dan ooit.

Design Renault 5 E-Tech

De nieuwe Renault 5 is een eerbetoon aan het verleden, maar dan in een modern jasje. Verschillende elementen zijn geïnspireerd op de eerste Renault 5, de latere Supercinq en de iconische Renault 5 Turbo. De auto is een mix van het beste uit twee werelden. De vorm van de auto blijft herkenbaar, maar het bedrijf presenteert tegelijkertijd een kunstwerk op vier wielen. Zo zijn er nieuwe LED-lichtunits, rode striping, futuristische logo’s, geribbelde kunststofdelen en een ruitje in de motorkap – geïnspireerd op de luchtinlaat van de ‘R5 Turbo’ – waarop nu de laadstatus af te lezen is.

Hatchback met Ruimte

Met een lengte van 3,92 meter is de nieuwe R5 compact, maar biedt toch voldoende ruimte en comfort. Standaard uitgerust met 18-inch velgen, wat vrij groot is voor een hatchback, biedt de auto ruim 326 liter aan bagageruimte. Mocht dit niet genoeg zijn, dan kun je een aanhanger van maximaal 500 kg trekken.

Back to the Future

Binnenin de Renault 5 E-Tech Electric vind je een mix van retro-elementen en moderne technologie. De cockpit is duidelijk op de bestuurder gericht, met een middenconsole die zowel naar het verleden als naar de toekomst knipoogt. Het multimediasysteem, gebaseerd op Android Automotive, bevat speelse elementen zoals de digitale assistent ‘Reno’. Opvallend zijn de stoffen panelen en de sportstoelen van leder-stof met een nieuw logo. Verder is de auto voorzien van alle moderne gemakken, zoals een multifunctioneel stuurwiel, digitaal dashboard en meerdere USB-C oplaadpunten, afgewerkt met hoogglans zwarte inlegdelen.

Actieradius Renault 5 E-Tech

De Renault 5 is gebouwd op het innovatieve AmpR-Small-platform en biedt een efficiënte elektrische aandrijflijn met een actieradius van ongeveer 400 kilometer voor de 52 kWh-versie en 300 kilometer voor de 40 kWh-versie. Met verschillende vermogensvarianten, van 95 pk tot 150 pk, en de mogelijkheid tot snelladen, is de R5 momenteel de meest betaalbare EV met de grootste actieradius.

Carpsots: Renault 5 E-Tech

Foto’s: Renault Group

Lees hier ook alles over de 5 krachtigste elektrische off-road EV’s die binnenkort beschikbaar zijn. Volg ons ook op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons