Nissan Hyper Force
Foto: Nissan

Nieuwe Nissan GT-R Hyper Force komt rechtstreeks uit 2080

Op de Japan Mobility Show komt Nissan met een nieuwe GT-R en deze is vergeleken met de vorige edities next level. Het grootste verschil is dat de Japanse bolide niet op benzine, maar op elektriciteit wordt aangedreven. De elektrische hypercar zit nog in een conceptfase, dus een releasedatum en prijs zijn nog niet bekend. Gelukkig hebben we de beelden. 

Bij de Nissan GT-R Hyper Force draait alles om prestaties en met de nieuwste technieken wordt het beestje volgens de catalogus geleverd met ruim 1300 trappelende paarden. Niet alleen de krachtbron is state of the art; ook het interieur en exterieur lopen hun tijd ver voor. Volgens de makers is het elektrische hypercar die prestaties en duurzaamheid aan elkaar verbinden. In Jip-en-Janneketaal betekent dit dat het een bliksemsnelle sportwagen die beter is voor het milieu!

Nissan Hyper Force

Dat Japanners goede auto’s kunnen maken is niet iets nieuws en deze nieuwe GT-R zal hier dan ook geen uitzondering op vormen. Ondanks dat de auto heel krachtig is hoef je geen Max Verstappen te heten om hem tussen de lijnen te houden. De mannen uit Yokohama hebben geen enkel detail laten ontbreken en ook aerodynamisch gezien is de elektrische hypercar een technologisch hoogstandje. De 1300 pk wordt overgedragen op het E-4ORC systeem. Het klinkt als een robot uit Star Wars, maar simpel samengevat is het een aandrijfsysteem waarbij twee motoren los van elkaar de voor- en achterkant aansturen. Het gewicht van de auto wordt door dit systeem perfect verdeeld.

Nissan Hyper Force
Foto: Nissan

Aerodynamisch hoogstandje

Naast de geavanceerde aandrijving bestaat het casco van de wagen uit carbon en hebben ze met solid-state batterijen nog meer gewicht bespaart. De laatste hand aan de Nissan Hyper Force is gelegd door het NISMO-raceteam. Zij maakten de auto net zo gestroomlijnd als een havik in duikvlucht. Ze plaatste een megagrote achterspoiler, dubbele achterdiffuser, een verlaagd spoilerzwaard en trokken de auto helemaal glad. De Nissan Hyper Force, binnenkort bekend als de Nissan GT-R R36, zal naar verwachting dan ook net zo’n Japans icoon worden als de voorgaande GT-R modellen. Alleen dan eentje die geen vlammen schiet, maar geruisloos iedereen verslaat tijdens de wereldberoemde kwartmijl.

Sciencefiction film

Naast het futuristische exterieur komt het interieur ook rechtstreeks uit een sciencefiction film. De speciale schaalstoelen in combinatie met het felverlichte interieur moeten ervoor zorgen dat je zowel op Zandvoort als door de Zwitserse Alpen in ultiem comfort kan vlammen. Als je plaatsneemt achter het Formule 1 stuur kun je op het stuur schakelen tussen twee rijmodus: R voor racemodus en GT om te touren. Samen met de makers van videogame Gran Turismo hebben ze bij Nissan een speciale interface ontworpen die veranderd in elke stand. De R-modus dompelt jou als bestuurder onder in een rood verlichte cockpit gericht op prestaties, terwijl de GT-modus overgaat naar een blauwe sfeer. Deze laatste moet dan weer zorgen voor rust.

Nissan Hyper Force
Foto: Nissan

Naast de standen van de auto is er ook een speciale feature in de auto geplaatst waarmee je de Nissan Hyper Force ook als Playstation kunt gebruiken. Met een speciale helm en vizier kun je in stilstand racen tegen de klok of online met andere mensen. Naast een bloedsnelle en bijzondere wagen is de auto ook een soort geavanceerde racesimulator waar elke vriend jaloers op is.

Carspots: Nissan Hyper Force

Foto’s: Nissan

Meer autonieuws check je op deze pagina en om niets meer te missen volg je ons op social media

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons