Max verstappen
Foto: Verstappen.com

Max Verstappen hoort na zijn derde wereldtitel bij de allergrootsten

Ayrton Senna, Nelson Piquet, Niki Lauda en Jackie Stewart wonnen al eerder drie Formule 1 wereldkampioenschappen en na vandaag mag ook Max Verstappen zich toevoegen aan dit illustere rijtje. In de zandbak van Qatar haalt Max zijn derde titel op na een dominante sprintrace op de zaterdag. Met deze derde wereldtitel schrijft Max wederom geschiedenis.

Max vertelt in een interview met Racing News 365 dat dit de lekkerste titel is van de trilogie. Niet in de laatste plaats, omdat de kampioen dit jaar iedereen letterlijk en figuurlijk ver achter zich heeft gelaten. Max mag zich nu bij de grote der aarden mengen en het racefeestje is nog lang niet afgelopen.

Max Verstappen verslaat recordhouder

Bij het horen van de volgende zin: ”no Mikey, no. That’s so not fair” maakt het oranjehart een extra sprongetje. In 2021 hengelde Max zijn eerste Formule 1 wereldkampioenschap binnen. De Nederlander liet in dit seizoen zien dat hij een gevaar is voor de gevestigde orde. Na een bloedstollend seizoen in zijn Red Bull RB16 stootte hij tijdens de laatste race in Abu Dhabi zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton van zijn troon.

#2themax

Aan het begin van 2022 veranderd de regelgeving binnen de Formule 1 enorm. Waar Mercedes-AMG F1 jarenlang domineerde is het nu de beurt aan Red Bull Racing. De RB18 is veel sneller dan de Mercedes W13. Waar Lewis het in 2021 nog spannend maakte is er in 2022 geen mogelijkheid om Max Verstappen te verslaan. Er staat echter een andere sterkhouder op: Charles Leclerc. Deze laatstgenoemde weet echter Max niet bij te houden en met nog 4 races op de kalander kroont Max zich in het land van sushi, Pokémon en Mount Fuji tot tweevoudig wereldkampioen.

Max Verstappen
Foto: Verstappen.com / Peter van Egmond

Max Verstappen domineert

Max stapt de grid in Bahrein op met een grote glimlach, want na de wintertests wordt er verwacht dat de Red Bulls weer bloedsnel zijn. Vergeleken met 2021 en 2022 is er vanaf de eerste race geen concurrentie voor Max. Na slechts 17 races haalt hij wereldkampioenschap nummer 3 binnen. In zijn RB19 vestigt hij in 2023 meerdere records waaronder die van de meeste overwinningen op rij (10) en eerste Nederlandse coureur met drie wereldkampioenschappen. Het seizoen is nog niet afgelopen en meerdere records kunnen nog verbroken worden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Als je dit een vet artikel vond, volg ons dan ook even op social media en schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons