Apple auto; een foto van hoe de apple auto er potentieel uit had komen te zien
Instagram: @carlifestyle.baku

Apple houdt het bij iPhones en stopt met ontwikkeling van zelfrijdende auto

Vorig jaar liet techbedrijf Apple weten een sprong in het diepe te wagen door het ontwikkelen van hun eigen auto-franchise. Het doel was een elektrische auto te creëren met autonome mogelijkheden. Nog geen twee weken na het testen van een van de 67 testmodellen, besluit het bedrijf het project af te kappen. Waar ze bij de iPhone flink doorzette, is dit bij de ‘iCar’ 180 graden anders. 

Apple had voor vele jaren de ambitie om een volledig zelfrijdende auto te creëren onder de naam ‘Titan’ en zo de industrie volledig te veranderen. Waar het bedrijf in het verleden grote technologische sprongen maakte, zoals met de iPhone en de macbook, is de missie met hun auto gefaald. Na de zoveelste hinderpaal hebben ze toch besloten de stekker eruit te trekken.

Foto: Apple

Een heel stroef proces

Apple zou al tien jaar geleden, in het geheim, gestart zijn met het autonome autoproject. Het proces van het ontwikkelen hiervan, zou ongelofelijk krakkemikkig verlopen zijn. Onderweg komt het bedrijf steeds meer problemen tegen. Ten eerste liepen de leidende bedrijven binnen de autosector,  op het gebied van autonome auto ontwikkeling, veel verder voor op Apple. Logisch, omdat dat bedrijven zijn met volledige focus en aanleg op auto’s en Apple is een fabrikant van techproducten. Daarnaast zou het bedrijf alleen maar vergunningen hebben om te mogen testen in Californië. Bij deze vergunning kwam ook nog eens kijken dat de auto alleen met iemand achter het stuur getest mocht worden. Dit haalt natuurlijk het hele ‘autonome’ aspect weg. Naast niet ‘autonoom’ te kunnen rijden, kan de auto ook niet getest worden in verschillende omgevingen.

@vfxhd #vfx #vfxhd #iphone #car ♬ Shape of You (iPhone Voodoo Remix) – Voodoo

Wat nu met de Apple auto?

Na een aantal jaar tot de conclusie te zijn gekomen dat een volledig zelfrijdende auto te ver buiten bereik was, had Apple besloten te focussen op een auto met bestuurders-assistentie. Tesla liep ze hier ook al in voor. Fans hadden twee weken geleden hoop toen een rijdend model werd gespot op de snelweg in Californië. In dezelfde maand nog stelt Apple dus dezelfde fans teleur door ermee te kappen. Terwijl het bedrijf bezig is het initiatief af te sluiten, worden zeker 2000 medewerkers van het project gestuurd naar de AI-ontwikkelings afdeling van het bedrijf. Apple laat zelf geen verder commentaar op de situatie achter.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Apples Fresh (@applesfresh)

Meer lezen over elektrische auto’s? Klik hier voor meer artikelen! Vergeet daarnaast ook zeker niet ons te volgen op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Deel dit artikel
Thijmen Oort

Thijmen Oort

Online editor
Journalist in spé Thijmen is hard onderweg naar een glansrijke carrière. Met zijn interesses voor extreme sports, tech en auto's is hij bij DAY1 aan het juiste adres om zijn vlotte pen te gebruiken. Thijmen is open-minded en verdiept zich graag in alles waar het mannenhart een sprongetje van maakt!
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons