Chrysler Halcyon; De Chrysler staat geparkeerd onder een onderdakje
Foto: 2024 Stellantis

Deze futuristische Chrysler hoef je nooit meer op te laden tijdens je reis

Chrysler, onder de vleugels van Stellantis, slaat een spannende nieuwe weg in. De toekomst is elektrisch en de Chrysler Halcyon Concept is hier het levende bewijs van. Zo kan de auto autonoom rijden, hoef je hem nooit meer op te laden en bestaat de auto voor 95% uit milieuvriendelijke materialen.

Voor de Halcyon Concept heeft het designteam van Chrysler alles uit de kast gehaald. De auto heeft een korte neus, diep in de motorkap duikende raampartij en een daklijn die soepel afloopt. Chrysler heeft al eerder met elektrische concepten gespeeld, zoals de Portal en Airflow Concepts, maar de Halcyon zet een nieuwe standaard.

Technologisch wonder

Dankzij het STLA AutoDrive-systeem van Stellantis kan deze auto autonoom rijden op niveau 4. Geen handen aan het stuur nodig. Als je in de volledig autonome modus rijdt, dan verdwijnt het stuurwiel gewoon in het dashboard. De ramen dimmen automatisch voor privacy en rust, terwijl de voorruit transformeert in een sterrenhemel met augmented reality. Zo kan er ineens een Pickachu recht voor je zitten. In al die rust kun je dan ook heerlijk de nieuwste podcast aflevering van Voorbij je Grenzen luisteren.

Bijna 95% van het interieur bestaat uit milieuvriendelijke materialen. Zo zijn de Chrysler-logo’s gemaakt van gerecyclede CD’s. De achterstoelen klappen weg, het centrale display is aanpasbaar en dankzij AI past de auto de temperatuur aan voordat je het koud krijgt. Biometrische gegevens, AKA vingerafdruk of irisscan, zorgen ervoor dat de auto weet wie je bent en passen de interieurverlichting daarop aan. Ideaal als je zelf niet weet welke kleur verlichting je wil.

Opladen Chrysler Halcyon

Wat de Halcyon echt uniek maakt, zijn de 800 V lithium-sulfide-batterijen en de mogelijkheid tot inductieladen. Dit betekent in theorie dat de auto nooit aan een laadpaal zou moeten en dus nooit leeg kan raken. Je hebt er wel een speciale weg voor nodig, maar het idee dat je nooit meer hoeft te stoppen om te laden is revolutionair. Zo hoef je nooit meer snel langs een Fastned-station te racen, als je auto bijna leeg is.

Chrysler Halcyon Concept

Voor de mensen die nu overtuigd zijn en deze auto willen halen, hebben we slecht nieuws. Deze auto zal niet snel in de productie komen. Het is en blijft nu echt nog bij een concept auto. De auto is nu volgehangen met concept onderdelen. Deze versie van de auto zal dan ook nooit in de buurt van een productie komen. Als we deze auto ooit nog op de markt zullen zien, dan zou die er heel anders uit komen te zien.

Carspots: Halcyon Concept

Foto’s: Stellantis Official

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om geen enkel autonieuwtje meer te missen. Lees hier ook alles over de nieuwste Aston Martin Vantage.

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons