Apple: een gokje op hoe de auto eruit komt te zien
Instagram: @carlifestyle.baku

Techgigant Apple zet grote stappen richting allereerste ‘iCar’

Apple staat bij iedereen bekend om hun telefoons en alle producten die daarmee te maken hebben. Maar dat is niet enige wat het bedrijf maakt. Achter de schermen zijn ze keihard bezig met het bouwen van een eigen elektrische auto. Op het moment van schrijven lijkt de ‘Apple iCar’ er eindelijk te komen. 

Al jaren is Apple bezig om een elektrische auto op de markt te brengen. Niet zomaar een auto, maar een auto die volledig autonoom kan rijden. Dat houdt in dat het voertuig volledig zelfstandig kan rijden en zelf verkeerssituaties kan inschatten en hierop kan reageren. Afgelopen jaar heeft de telefoongigant de testactiviteiten op autonoom rijden flink omhoog gegooid. Vorig jaar heeft Apple ongeveer 134.000 testkilometers afgelegd. Dat is 4 keer zoveel als het jaar daarvoor en maar liefst 30 keer zoveel als in 2021. Dat meldt de DMV, het Amerikaanse bedrijf die die cijfers bijhoudt.

Vergunning Apple iCar

In Californië heeft het bedrijf een vergunning voor autonoom rijden met de auto, zodat het bedrijf daar testritten kan houden. Apple moet nu wel nog steeds altijd een chauffeur achter het stuur laten voor als het mis gaat. Bedrijven Waymo van Alphabet en Zoox van Amazon mogen dit inmiddels wel al zonder chauffeur doen. Dat reden hiervoor is, omdat deze bedrijven al veel meer testkilometers hebben gereden. Waymo heeft al meer vijf miljoen testkilometers gereden, waarvan twee miljoen zonder chauffeur al.

@.theluxurylifeApple iCar concept 🔋 @vfxhd♬ iPhone Ringtone (Amapiano Remix) – Jashmir

Vertraging bij Apple

Tijdens het testrijden van de auto is het technologiebedrijf er achter gekomen dat het autonoom autorijden nog niet zo makkelijk is. Volgens Bloombergs Apple-kenner Mark Gurman, is de verwachte levertijd van de auto flink teruggehaald. Waar het bedrijf eerst plannen had om de auto in 2026 op de markt te brengen, mikt het bedrijf nu op 2028. Het is ook niet bekend hoe de auto eruit zal komen te zien, het is dus nog gissen hoe de allereerste auto eruit gaat zien.

@vfxhd #vfx #vfxhd #iphone #car ♬ Shape of You (iPhone Voodoo Remix) – Voodoo


Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen van de Apple. Check hier hoe de Apple Vision Pro de standaard zet voor het dagelijks leven.

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons