Apple Vision Pro; Youtuber Casey Neistat in de metro van New York met de Apple Vision Pro
YouTube Still: @CaseyNeistat

Apple Vision Pro zet de standaard voor gebruik van ‘VR’ in dagelijks leven

De nieuwe Apple Vision Pro is slechts 72 uur op de markt. Als we de gebruikers van de next level skibril moeten geloven is het dé gadget van de 21e eeuw. Na wat research op het wereldwijde web zien we verschillende gebruikers van de Apple Vision Pro die het apparaat in verschillende facetten van het dagelijks leven gebruiken. De bizarre video’s die hieruit voortvloeien doen ons denken aan scenes uit een sciencefictionfilm.

Het nieuwste speeltje van ‘s werelds grootste techbedrijf mixt virtual en augmented reality tot één. Met virtual reality zit je in een virtuele wereld. Met augmented reality zie je de echte wereld, maar dan met virtuele dingen erbij. De VR-headset maakt het mogelijk om taken uit te voeren zonder jouw MacBook of iPhone erbij te pakken. Mailtjes beantwoorden, sportwedstrijden kijken, vertrektijden checken of de laatste cryptokoersen bekijken, dit alles maakt de gadget mogelijk zonder een fysiek scherm erbij.

Zo werkt de Apple Vision Pro

Volgens Apple is hun bril niet zomaar een VR-headset. Apple beschrijft het als een ‘spatial computer’. Dit betekent dat digitale content in de fysieke wereld wordt geïntegreerd, waardoor gebruikers digitale weergaven van hun omgeving kunnen zien door de bril. Hoewel de headset niet doorzichtig is, creëert het de illusie dat dit wel zo is door alles digitaal weer te geven. De Apple Vision Pro wordt bestuurd middels handgebaren, oogbewegingen en spraakcommando’s. Oogsensoren binnenin de headset volgen waar de gebruiker naar kijkt, waardoor selecties gemaakt kunnen worden. Handbewegingen en spraakopdrachten worden gebruikt voor navigatie en het uitvoeren van acties. De next level skibril is volgens Apple ”the most advanced personal electronics device ever.”

Dopamine turbo

Met de Apple Vision Pro heb je in principe geen televisie of laptop meer nodig. De omgeving dient als canvas voor de applicaties en vanaf het moment dat de bril wordt opgezet bevind jij jezelf in een unieke wereld. In deze wereld vervagen de grenzen van de digitale en fysieke wereld en worden deze gebundeld tot één kracht. Met de bril kun je films kijken, werken, games spelen en door social media scrollen. Hoe dit eruitziet check je in de X-thread hieronder:

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen van de Apple Vision Pro. Check hier hoe je de Vision Pro in Nederland scoort!

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons