The Gentlemen’s Club #3: Jay-Jay en Qucee testen de meest luxe jachten van Nederland

Een echte gentlemen gaat niet meer een Zodiac varen met een kleine buitenboordmotor – nee, een echte gentlemen pakt het grootser aan. In de derde aflevering van The Gentlemen’s Club duiken de heren in opleiding zich onder in de wereld van luxejachten. Waar jachten normaal nog groter en wat slomer zijn hebben de mannen nu de sportwagens van het water gevonden en omdat ze nog in opleiding zijn is het vooral veel lol maken. 

Als je kijkt naar Qucee en Jay-Jay kun je niet stellen dat de mannen het voorbeeld zijn van een echte gentlemen. Om de manieren en gewoontes van een echte heer te leren dompelen de mannen zich onder in de wereld van een echte gentlemen. Van vervoer tot eetgewoontes tot het aantrekken van de juiste kleding. Qucee en Jay-Jay komen elke week een stapje dichterbij tot het zijn van een echte gent.

‘Klinkt niet alsof jij schuldsanering kent’

De eerste stop is bij Reitse van Vanquish Yachts en Qucee valt meteen met de deur in huis en zegt tegen Reitse dat hij de naam niet klinkt alsof hij schuldsanering kent. De opmerking is dan ook on-point, want twee seconden later wordt de prijs van het jacht genoemd en die is niet mals: € 1.500.000. De gentlemens stappen samen op de VQ45. Deze heeft een topsnelheid van 42 knopen en die worden dan ook zeker gehaald, want cruisen als een gentlemen kunnen Jay-Jay en Qucee niet.

‘The Gentlemen Cruiser’

De tweede boot, die de al lerende, gentlemen’s mogen testen is de Porsche van het water; in de brochure te naam als de Flynt 956. Het sportieve luxejacht is iets kleiner dan het Vanquish Yacht, maar daarentegen wel sneller en volledig handgemaakt. De mannen spreken de eigenaar en oprichter van het bedrijf en Jay-Jay vraagt of het een boot of jacht genoemd mag worden. Het antwoord van Robert-Jan is gevat en duidelijk: ”het is een gentlemen cruiser.” Hij maakt de cruisers dan ook volledig zelf en de mannen gaan testen of hij deze € 500.000 kostende Porsche van het water goed in elkaar heeft geflanst. Met snelheden van boven de 92 km/u is het dan ook nog maar te zien of de mannen zonder kleerscheuren terugkomen aan wal. Spoiler alert; dus niet!

The Gentlemens Club

VIDEO: TGC #3

Naast The Gentlemen’s Club vind je op het YouTube-kanaal van DAY1 nog veel meer series. Neem snel een kijkje en vergeet jezelf niet te abonneren en het belletje aan te zetten! 

 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons