One Unexpected Day #3: een dag leven als stuntman

Deze One Unexpected Day is samen te vatten in drie woorden: onverwachts, uniek en bloedstollend. Ruben zijn droom is next level en wij hebben deze kunnen verwezenlijken. Samen met onze vriend van de show reisde we af naar Bristol om de dikste stunt bij DAY1 ooit te doen: wing walken. 

Ruben wilde een dag als stuntman leven en als je aan ons wat vraagt regelen we het. De One Unexpected Day van onze maat was in alle opzichten unexpected. Niet in de laatste plaats, omdat door tijdsdruk onze producer Sydney niet meekon op de vlucht naar Bristol. Dit is voor ons geen showstopper, want zoals eerder gezegd beloofd is beloofd en Ruben kreeg de dag van zijn leven!

‘This is your captain Dave’

In de rustieke omgeving van de Cotswolds bevindt zich het wereldberoemde Aerosuperbatics. Dit bedrijf is gespecialiseerd in wing walken en reizen de hele wereld af om deze unieke vlieg- en acrobatenshow te geven. Niet Adriaan van Bassie, maar Ruben mag op deze dag zijn kunsten vertonen. Samen met captain Dave nemen ze de veiligheidsinstructies door en wordt de Amerikaanse Stearman opgestart. Het oude beestje rookt flink en de chille Ruben realiseert zich nu dat het echte werk kan beginnen.

One Unexpected Day

One Unexpected Stunt

De gashendel wordt naar beneden geduwd en het 450 pk sterke vliegtuig vertrekt daar naar waar alleen vogels komen. Ruben is uit vrije wil vastgebonden aan de vleugels van een vliegtuig dat allerlei stunts uitvoert. Van laagvliegen tot diepe duikvluchten, Dave heeft de controle en laat Ruben voelen wat ”vrijheid” is.

Loopings

Na geland te zijn en een kopje thee te hebben gedronken wordt het vliegtuig voor de tweede keer opgestart. Ruben laat zich weer vastbinden en de tweede ronde kan beginnen. Jay-Jay vraagt of Dave even extra zijn best kan doen tijdens deze tweede ronde om ervoor te zorgen dat onze grote vriend zijn sokken vol schijt. Ruben is echter niet bang en na wat duikvluchten en steile klims is het tijd voor de grote finale. Deze finale is er een die ook voor ons onvergetelijk is. De Stearman wordt op zijn staart getrapt en de looping wordt ingezet – met onze vriend Ruben bovenop!

@day1 Rare kijkers hebben we bij DAY1… Ruben wilde graag ‘Wingwalken’. Knettergek, maar wij zijn wel in voor wat actie dus zijn we samen met @sportlifenl naar Engeland afgereisd om deze bizarre droom waar te maken! 😧 Je checkt de hele video nu op ons YouTube kanaal! / #VoorJou #VoorJouwPagina #Sportlife #UnexpectedFreshness #Mints #Sponsor ♬ origineel geluid – Day1

Gecertificeerd stuntman

Na een flinke touchdown schreeuwt Ruben in volle extase “fantastisch, zo leip!” Na losgekoppeld te zijn van het vliegtuig beschrijft Ruben het wing walken als een ultieme vorm van vrijheid. Mocht de Engelse wing walk crew ooit nog een plaatsvervanger nodig hebben kunnen zij Ruben opbellen, want na deze One Unexpected Day kunnen we hem een gecertificeerd stuntman noemen. Oh en voor we het vergeten, Ruben zijn sokken waren na afloop nog schoon!

Video: een dag leven als stuntman

Meer One Unexpected Day zien?

Deze content is in samenwerking met Sportlife Mints

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons