mercedes amg gt4 EV
Foto: Motor1.com

Mercedes AMG GT4 EV doet veel stof opwaaien in de autowereld

Mercedes is druk bezig met de transitie naar een elektrische toekomst; ook voor hun performance telg AMG is deze transitie begonnen. Er schijnt een elektrische AMG-performance auto te komen in 2027 met meer dan 1000 pk. De naam: Mercedes AMG GT4 EV. De nieuwe elektrische performance auto van AMG kenmerkt zich door baanbrekende technologie. 

De reden dat deze auto zo speciaal is, is omdat je nu alleen AMG-performance versies van bestaande elektrische Mercedes-modellen kunt halen. De auto die er nu aankomt, zal niet enkel de AMG-styling krijgen. Een echte autokenner steekt nu zijn vinger op en zal de SLS electric drive benoemen als eerste vol elektrische AMG. Die auto is echter alleen in zeer beperkte oplage gemaakt. De auto die er nu aankomt, is voor de ‘menigte’, althans het gedeelte van de menigte die hem kan betalen.

Revolutionare Mercedes AMG GT4 EV

Mercedes staat bekend om hun motto: ‘the best or nothing’.  Veel bekende innovaties zoals adaptieve cruise control en ABS zijn ooit als eerste door Mercedes geïntroduceerd en zij willen die trend van innovatie doorzetten in hun elektrische auto’s. Hoewel we nog niet alle specificaties kennen van de elektromotoren die op deze nieuwe AMG zullen worden gebruikt, is simpelweg het beetje informatie dat we hebben al genoeg om ze als revolutionair te bestempelen.

Zo wegen de motoren slechts 24 kilogram. Ter vergelijking de gemiddelde elektromotor in de huidige EV’s wegen ongeveer het dubbele. Daarnaast weten we al dat de elektromotor van deze auto bijna 500 pk kan leveren, dus met slechts twee van deze elektromotoren zit je al op bijna 1000 pk. Om een beeld te schetsen van hoe goed dat is; de Tesla model S plaid gebruikt drie elektromotoren om de magische 1000 pk grens te halen. Het is bizar knap en eigenlijk onlogisch dat AMG dit heeft kunnen ontwikkelen, want normaal geld hoe sterker een elektromotor, hoe meer koper en dus hoe zwaarder. AMG heeft dus een geheime truc om laag gewicht en hoog vermogen mogelijk te maken.

‘Schocking’

Nu een beetje duidelijk is waarom deze elektromotoren zo bijzonder zijn vraag je je vast af waarom dit een schok in auto-land zal zijn. Heel simpel eigenlijk; merken houden altijd elkaars ontwikkelingen in de gaten. Een ding wat een merk heel zenuwachtig kan maken is wanneer, zoals in dit geval, Mercedes niet meer de trend van ontwikkeling volgt, maar voorloopt. Deze techniek is nu dan wel bedoeld voor de top AMG elektrische auto’s, maar het zal na invoering ook snel in ‘normale’ elektrische auto’s van Mercedes te vinden zijn.

Video: Mercedes AMG GT4 EV

Foto’s: Motor1.uk

Als je dit een vet artikel vond, volg ons dan ook even op social media en schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel
Ehab Abdelmola

Ehab Abdelmola

Gastredactie
Al sinds jong is deze auto- en techniek fanaat bezig met het bestuderen van hoe auto’s en hoe deze werken. Ehab deelt zijn passie graag met jullie op onze website, maar maakt ook video's op zowel zijn eigen als ons TikTok en Instagram-kanaal.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons