DAY1 Podcast: Voorbij je Grenzen met Lange Frans check je hier!

Leren hoe het is om over grenzen te gaan en weten wat je hiervoor over moet hebben? Dat hoor je in onze nieuwe DAY1 podcast Voorbij je Grenzen die we op maandag 4 december lanceren. Met onze nieuwe podcast willen we jou aan de hand van echte levensverhalen inspireren en motiveren! 

Onderweg of geen tijd om de video te bekijken, klik dan hier om onze nieuwe DAY1 Podcast Voorbij je Grenzen op Spotify te beluisteren!

Hoe overleef je een donker dal en wat is belangrijk voor jou als persoon? In de afleveringen nemen we je mee in het levensverhaal van verschillende bekende gezichten. Zo schuift commando Erik Wegewijs uit het tv-programma Special Forces aan, geven vader en zoon Roelvink zich volledig bloot, horen we hoe het is om te leven als topsporter van MMA-vechter Reinier de Ridder en spreken we met de kickbokstrainer van grote legendes als Badr Hari, Mike Passenier.

Scroll naar beneden voor de laatste aflevering, op het moment van schrijven is dit aflevering 7 met rapper Lange Frans

Voorbij je Grenzen #1: Donny Roelvink & Jay-Jay Boske

In de introductieaflevering van Voorbij je Grenzen gaan Donny Roelvink en Jay-Jay Boske samen in gesprek. De mannen leggen ze uit hoe deze podcast tot stand is gekomen.

Je kunt Donny kennen van zijn motiverende social media waarin hij iedereen aanspoort tot een betere levensstijl of tv-programma’s als Expeditie Robinson, Dancing with the Stars of tegenwoordig als sportanalist bij RTL Boulevard. Donny Roelvink spraken we eerder dit jaar voor een interview en legt zich nu volledig bloot in de Voorbij je Grenzen podcast. Net als Donny deed ook Jay-Jay Boske mee aan Expeditie Robinson. Je kunt Jay-Jay verder kennen als presentator van verschillende sport- en spelshows op televisie, social media of ons eigen kanaal; DAY1. Waar het online altijd rozengeur en manenschijn lijkt krijg je in de eerste aflevering alles te horen over de comfortzone van de mannen, falen van de mannen en de grenzen van de mannen. Naast de moeilijke kant worden ook de dromen en doelen die nog in het verschiet liggen besproken.

Voorbij je Grenzen #2: Erik Wegewijs

In de tweede aflevering van Voorbij je Grenzen schuift commando Erik Wegewijs aan. In de podcast neemt Erik ons mee in zijn grenzen en hoe hijzelf elke keer weer de beste versie van zichzelf probeert te worden!

In de tweede aflevering van de DAY1 Podcast Voorbij je Grenzen gaat het vooral over veerkracht. Erik Wegewijs zit al ruim 25 jaar bij de Korps Commandotroepen en je kunt hem kennen van het tv-programma Special Forces Vips. Niet alleen daar deelt hij zijn persoonlijke verhalen om anderen verder te helpen. Want door waardevolle inzichten en levenslessen is de commando tegenwoordig ook steeds vaker te vinden op lezingen en deelt hij ook hier hoe je over jouw grenzen heen gaat. Erik vertrouwt op zijn innerlijke kompas voor levenskeuzes, wat hem in 2021, ondanks de pandemie, ertoe bracht de Defensie te verlaten en ondernemer te worden. Hij gelooft sterk in het voorleven van moed en zelfsturing als inspiratie voor anderen.

Voorbij je Grenzen #3: Dries Roelvink

In de derde aflevering van Voorbij je Grenzen schuift de vader van Donny en Dave Roelvink aan: Dries Roelvink. In de podcast neemt Drie ons mee in zijn grenzen en hoe hij zichzelf elke keer weer herpakt. De de zanger, vader en presentator legt uit hoe hij succesvol is geworden, maar ook wat hierbij komt kijken. Naast verhalen over succes en ambitie krijg je ook een inkijkje in de belevingswereld van Dries en laat hij zien wat het allerbelangrijkste ter wereld voor hem is.

In de derde aflevering van de DAY1 Podcast Voorbij je Grenzen gaat het om routines en regelmaat. Dries Roelvink werd geboren op 1 januari 1959 in de Amsterdamse Jordaan. Roelvink begon zijn carrière in de jaren 80 en verwierf nationale bekendheid met hits zoals ‘Ik Kom Eraan (Route du Soleil)’ en ‘Maria Magdalena’. Naast zijn muzikale carrière is Dries ook regelmatig te zien op televisie en in het theater. Met zijn aanstekelijke muziek en sympathieke persoonlijkheid is Dries Roelvink een geliefd figuur binnen de Nederlandse entertainmentwereld. Sinds de jaren 80 staat Roelvink senior al in de spotlight en om dit vol te blijven houden zoekt hij niet enkel en alleen de sportschool op. Dries heeft een vast ritme en vindt het belangrijk om dit vast te houden. Zo blijft hijzelf zowel mentaal als fysiek fit en weet hij overal met een brede en oprechte glimlach te verschijnen.

Voorbij je Grenzen #4: Mike Passenier

In de vierde aflevering van Voorbij je Grenzen sluit een van ‘s werelds beste kickbokstrainers aan: Mike Passenier. In de podcast hebben we het over trainen met Badr Hari, Willem Holleeder en de kickbokswereld veroveren.

De Amsterdammer Mike Passenier werd geboren op 9 april 1969. Hij groeit op in Betondorp en ontwikkelt op jonge leeftijd al een grote passie voor de vechtsport. Wanneer hij op 15-jarige leeftijd een gala bijwoont is Mike verkocht aan het kickboksen. Passenier begint zijn carrière in de vechtsportwereld door samen te werken met wereldkampioen kickboksen Gilbert Ballantine. In 2002 start hij met het geven van kickbokslessen en een jaar later opent hij – het nu wereldberoemde – Mike’s Gym.

De sportschool maakt al snel naam in de kickbokswereld, mede dankzij de training van Joerie Mes, een top combinatiespecialist in het kickboksen. Mike’s Gym staat bekend om zijn focus op knockouts en het trainen van wereldkampioenen zoals Melvin Manhoef, Badr Hari, Murthel Groenhart en Gokhan Saki. In 2019 werkt Mike’s Gym samen met Vos Gym en in datzelfde jaar verschijnt een biografie over Passenier, getiteld “Big Mike“. Passenier heeft zijn naam gevestigd in de kickbokswereld, zowel door zijn succesvolle sportschool als zijn training aan talrijke kampioenen.

Voorbij je Grenzen New Years Special

In deze speciale aflevering van Voorbij je Grenzen staan goede voornemens centraal, maar vooral ook waarom deze zo verschrikkelijk k*t zijn. Donny en Jay-Jay kijken terug op hun doelen van 2023 en delen openhartig wat ze dit jaar anders willen aanpakken. Deze aflevering draait om zelfreflectie, maar ook nieuwe inzichten.

Deze keer gaan we dieper in op het stellen van effectieve doelen. We bespreken niet alleen hoe je ambitieuze doelen stelt, maar ook hoe je deze daadwerkelijk kunt bereiken en volhouden. Het is een kunst om doelen te stellen die je echt motiveren en die passen bij jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Donny en Jay delen hun eigen ervaringen en de lessen die ze hebben geleerd. Ze bespreken de valkuilen en de succesfactoren bij het nastreven van persoonlijke doelen. Of het nu gaat om gezondheid, carrière, relaties of persoonlijke ontwikkeling, deze aflevering biedt praktische tips en inspiratie voor iedereen die zijn of haar leven een positieve wending wil geven.

Deze aflevering is alleen te beluisteren op Spotify! 

Voorbij je Grenzen #5: Reinier de Ridder

In de vijfde aflevering van Voorbij je Grenzen sluit MMA-wereldtopper Reinier de Ridder aan bij Donny en Jay-Jay. In de aflevering wordt de MMA-carriere van de vechter, maar ook zijn persoonlijke verliezen en winsten.

Reinier de Ridder werd geboren op 7 september 1990 in Breda en begon op vroege leeftijd al met judo, Braziliaans jiujitsu en mixed martial arts. In 2013 maakt hij zijn professionele MMA-debuut en vijf jaar later tekent hij bij de wereldberoemde organisatie ONE Championship. In 2019 debuteert de Brabantse vechter met een overwinning op Fan Rong. En ongeveer anderhalf jaar later verslaat hij de, in eigen land legendarische, Birmaanse kampioen Aung La Nsang. Hiermee verovert hij de lichtzwaargewichten titel. Een jaar later doet hij hetzelfde trucje en verslaat Aung opnieuw. De Ridder is niet alleen middengewicht kampioen, maar ook ongeslagen bij de lichtzwaargewichten. Hierna verdedigt hij nog drie keer zijn twee titels succesvol.

Als zijn record op 16-0-0 staat, mag hij aantreden tegen de Russische zwaargewicht kampioen Anatoly Malykhin. Deze laatste zakt speciaal voor de Ridder een gewichtsklasse omlaag, om ook deze titel binnen te halen. Deze partij verliest de Nederlandse MMA-vechter op knock-out en hierna is hij niet meer zichzelf. De partij gaat hem niet in de koude kleren zitten en verwerken gaat moeilijk. In de podcast bespreekt Reinier hoe erg dit verlies hem raakt als topsporter, maar ook welke ‘alternatieve’ geneeswijzen hem hebben geholpen om het verlies te verwerken.

Voorbij je Grenzen #6: Marloes Coenen

In de nieuwe aflevering van de Voorbij je Grenzen podcast spreken Jay-Jay en Donny voormalig MMA-vechtster Marloes Coenen. Marloes Coenen heeft als eerste vrouwelijke MMA-wereldkampioen baanbrekend werk verricht en laat zien hoe cruciaal het is om een balans te vinden tussen fysieke inspanning en mentale gezondheid. Vanaf januari 2022 is ze analist en geeft ze commentaar voor de televisiezender Discovery+ Nederland waar ook Eurosport onder valt.

Hoe is het om in de kooi te stappen? Marloes vertelt ons hoe het is om klappen te incasseren, hoe het is om ontiegelijk hard te trainen en neemt ons mee in haar donkerste periodes. Deze podcast belicht het inspirerende verhaal van Marloes Coenen. De allereerste vrouwelijke MMA wereldkampioen, en haar reis door de wereld van vechtsporten, haar strijd tegen overtraining en het belang van mentale gezondheid en rust. Daarnaast vertelt Marloes met wat voor gevoel of gedachte ze altijd de kooi instapt, voordat ze gaat vechten.

Voorbij je Grenzen #7: Lange Frans

In de nieuwste aflevering van de Voorbij je Grenzen podcast spreken we rapper Lange Frans. De rapper kan je misschien kennen van verschillende hits als ‘Moppie’, ‘Zinloos’ en ‘Het Land Van’. Daarnaast vormde Frans van 2004 tot 2009 een rapduo met Baas B, alles wat die formatie in die vijf jaar tijd aanraakte verandere in goud. Alleen na die vijf jaar stopte het duo en ging Lange Frans verder solo muziek uitbrengen. Die tijd in zijn carriere komt ook aanbod in de nieuwste aflevering van de Voorbij je Grenzen podcast.

In de podcast praten we met Frans over de donkere periode die hij heeft meegemaakt en hoe hij daaruit is gekomen. Een van die periodes gaat over het wegvallen van zijn partner Baas B. In 2009 kwam er namelijk een einde aan het succesvolle rapduo die de ene na de andere hitjes scoorden. Daarnaast vertelt Frans heel openhartig over de problemen die hij met alcohol en drugs heeft gehad en hoe hij daar mee omging. Ten slotte hebben Jay-Jay en Donny het met Frans nog over dankbaarheid. Want wanneer is Lange Frans dankbaar? En waarom zeikt iedereen in Nederland altijd maar?

Onderweg of geen tijd om de video te bekijken, klik dan hier om onze nieuwe DAY1 Podcast Voorbij je Grenzen op Spotify te beluisteren!

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons