Donny Roelvink
Instagram: @donnyroelvink

#1 De volledige work-out met Donny Roelvink

Donny Roelvink stond eerder dit jaar op de cover van de Men’s Health, deed mee aan het TV-programma Special Forces Vips en gaat online als een raket. Met zijn challenges en tips motiveert hij tegenwoordig niet alleen zichzelf, maar ook anderen om elke dag een betere versie van zichzelf te worden. We spreken Donny in dit debuutnummer van De Volledige Work-Out Met over zijn persoonlijke leven en waar hij de drive vandaan haalt om elke dag weer een stukje beter te worden.

Het acroniem van bikkel is Donny Roelvink. In 2022 belandt hij na een ongeluk zwaargewond in het ziekenhuis en een halfjaar later werd hij gediagnosticeerd met teelbalkanker. Beide wist hij te overwinnen en Donny is nooit bij de pakken neer gaan zitten. Anno 2023 focust hij vooral op het positieve en deelt hij dit ook graag met anderen.

Pre-workout: wat is jouw vaste trainingsritueel?

Ik begin sowieso altijd met een kleine warming-up. Vaak doe ik dit op een loopband met het hellinkje en tempo op stand 7. Even die zone 2 opzoeken. Ik rek standaard mijn schouders op. Ik heb in het verleden wel eens last gehad van schouderblessures. Na het opwarmen is het meteen rammen. Muziek in, soms ook zonder, maar als ik een goede pre-workout op heb en een lekkere technoset kan ik in een hele lijpe zone raken. Dat is mijn ritueel.

Loopband: voor wat loopt Donny Roelvink de benen uit zijn lijf?

Ik loop de benen uit mijn lijf voor mijn eigen toekomst. Ik wil gewoon heel graag mijn kinderen en gezin dingen kunnen bieden die ik zelf niet gehad heb. Schat helemaal rijk is niet het doel, maar geld hebben om een paar keer per jaar op vakantie te kunnen gaan, mijn moeder ondersteunen en niet achter de oren te hoeven krabben is wel handig. Ook in de tijd waarin we nu in leven is geld niet hét belangrijkste, maar wel belangrijk om te hebben.

Fietsen: waar krijg je een verhoogde hartslag van?

Mijn hart gaat sneller kloppen als ik voor de camera sta. Tegenwoordig weet ik mezelf goed te verwoorden voor een camera, maar ik blijf het toch spannend vinden. Ik ben nog niet op een niveau dat ik mezelf 100% comfortabel voel. Ik ben altijd bezig met het mezelf goed verwoorden. Sinds kort heb ik een baan bij RTL Boulevard als sportdeskundige en het is live-televisie. Ik doe het goed volgens iedereen, maar zelf ben ik nog niet op de plek waar ik wil zijn qua controle daarin. Altijd zweethanden, hoge hartslag en dit wil ik wel graag verbeteren.

Dumbbell: wat is de zwaarste uitdaging die je tot nu toe hebt gehad?

De zwaarste, maar ook wel de leerzaamste uitdaging is de periode dat ik geconstateerd werd met teelbalkanker. Dat is een heel zwaar iets. Het ging dan ook nooit door mijn hoofd: wat als ik dat ooit krijg. Het is een van de dodelijkste ziektes ter wereld en dat is niet fijn om te horen. Aan de andere kant was het ook een hele leerzame periode, omdat ik mezelf echt leerde kennen. Het was een van de zwaarste periodes, maar ook een van de leerzaamste én een periode die me heel sterk heeft gemaakt!

Battle Ropes: wie vind je de grootste strijder aller tijden?

Dat vind ik een moeilijke, want er zijn best wel wat mensen die me inspireren, zo vind ik Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone beide strijders. Toen ik de eerste keer Rocky ging kijken was ik meteen verkocht. Ik heb die film dan ook wel 10 keer gekeken geloof ik. Dat zijn twee mannen waar ik echt naar kijk en denk: dat zijn echt strijders!

Roeimachine: welke slechte gewoonte moet je nog het hardst aan trekken?

Ik kan moeilijk luisteren en iets doen tegelijkertijd. M’n vriendin stoort zich er nog wel eens aan dat als ik iets aan het doen ben dat ik niet naar haar luister. Dus bijvoorbeeld kunnen typen en tegelijkertijd luisteren.

Weegschaal: wat is jouw ultieme doel met wat je doet?

Ik probeer gewoon de beste ik te zijn en ik wil gewoon terugkijken op mijn leven later en dan denken: alles wat ik in m’n leven heb gedaan; daar heb ik het meeste uit gehaald wat ik kon halen!

Douchen: wat doe je het liefst in je vrije tijd of om te ontspannen?

De deur uitgaan doe ik niet zoveel meer Ik ben nu 25 en wordt 26 en nog steeds een jonge gozer, maar ik hou ervan om lekker thuis te zijn eten te maken en een leuke documentaire te kijken. Ik hoef niet naar de spa om te ontspannen. Ik kan ontspannen als ik alles uit kan zetten en op de bank kan zitten.

Spiegel: wat dé gym-tip van Donny Roelvink die je wil delen?

De beste tip die ik kan geven is: begin, ga door en stop niet! Als je gaat afvallen, wil aankomen of een nieuwe sport wil beginnen. Het maakt niet uit. Consistency is gewoon key, je gaat niet binnen twee weken een verschil zien. Ook niet binnen drie of vier weken. Het duurt zeker een aantal maanden voordat je progressie en een duidelijk verschil gaat zien. Ik denk dat daar mensen al heel snel de handdoek in de ring gooien. Alles wat we tegenwoordig doen moet snel, gaat snel en kan snel. In de sport is dit alleen nog heel ouderwets. Doen, volhouden en nooit opgeven!

Als je dit een vet interview vind, volg ons dan ook even op social media en schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons