GLORY 2023; Badr Hari
Foto: GLORY

Het einde van the baddest of all time Badr Hari nabij

Na ruim 123 gevechten gevochten te hebben waarvan er 106 gewonnen werden ziet het er naar uit dat Badr Hari nu definitief de handdoek in de ring gooit. De Baddest of All Time verloor op GLORY 89 voor de vijfde keer op rij tegen Est Uku Jürjendal. In een interview met NU laat zijn trainer Mike Passenier weten dat Badr twijfelt om nog door te gaan op het hoogste niveau. 

Zoals een bekend gezegde in de sport luidt: ”je moet weten wanneer het je tijd is.” Het tijdperk Badr Hari lijkt nu tot een einde te komen en wat de beslissing ook mag zijn, the Baddest of All Time zal voor altijd zijn sporen achterlaten in de kickbokswereld. Niet alleen binnen de ring, maar ook hierbuiten.

Jeugd Badr Hari

De Marrokaans-Nederlandse legende zag het levenslicht op 8 december 1984 in onze hoofdstad. In zijn jeugd wordt Badr door zijn vader naar de gym van Thom Harinck gebracht om zichzelf op straat te kunnen verdedigen. De vechtmachine ontwikkelt zijn skills en stoomt al heel snel naar de top. Toen de jonge Badr 18 jaar was had hij al 50 partijen gevochten waarvan hij er 49 afsloot met winst.

Doorbraak

Het harde werk van Badr Hari werd beloond en in 2003 vecht hij zijn eerste grote partij tegen de Witrus Alexey Ignashov. Hij verloor de partij in de laatste ronde op een technische knock-out, maar de naam Badr Hari bereikt het grote publiek. In 2005 verruilt Hari de gym van Thom Harinck voor die van Mike Passenier. Een gouden duo is geboren en samen met big Mike verovert de Amsterdamse vechter de kickbokswereld.

Badr Hari
Foto: Flickr / Legendashow

Alles voor de belt

In 2005 vecht Hari op het event It’s Showtimetegen de ervaren Stefan Leko. Hij verliest deze partij door een draaitap van de Duitser, maar een aantal maanden later mag hij Leko terugpakken op het grote K-1 strijdtoneel in Japan. Hari wint de partij met een ongenaakbare knock-out. De draaitrap van Hari gaat dan ook de boeken in als een van de bruutste knock-outs aller tijden.

In de jaren na deze spectaculaire knock-out op Leko vecht Hari op de grootste kickboskpodia ter wereld, waaronder K-1 World Grand Prix en It’s Showtime wat nu GLORY is. Badr versloog de grote namen zoals Alistair Overeem, Peter Aerts, Gökhan Saki en Peter Graham. De explosieve vechtstijl van Badr samen met zijn honger voor de winst bezorgen hem vele K-1 overwinningen en in 2009 en 2010 de heavyweight-titel bij It’s Showtime.

Badr Hari
Foto: Flickr / Legendashow

Badr Hari slaat door

De bijnaam Baddest of All Time heeft Hari niet zomaar gekregen, ondanks zijn sportieve successen in binnen- en buitenland wordt zijn carrière ook deels getekend door onsportief gedrag. Zo trapte hij tijdens de K-1 World Grand Prix finale Remy Bonjasky na en werd de wedstrijd gestopt. Badr werd gestript van zijn belt en verloor de status als K-1 World Grand Prix Champion. In 2010 gebeurde er nog een soort zelfde incident met Hesdy Gerges tijdens een gevecht in Amsterdam. In een interview met Holland Sport in 2011 geeft hij hier zelf het volgende over aan: “Er zit zoveel passie in, zoveel emotie en vastberadenheid in en soms raak je jezelf in de emoties kwijt.” De emotionele kant van Badr maakt hem tot de vechter wie hij is en als de naam Hari op een vechtkaart staat wil je kijken.

106-17-0

De kers op de spreekwoordelijke taart zou voor Badr een overwinning op Rico Verhoeven zijn geweest. Echter bleef deze uit en won hij ook geen andere gevechten binnen GLORY. De laatste periode uit zijn carrière wordt dan ook vooral getekend door blessures, dopinggebruik en verliespartijen. De laatste verliespartij tegen Uku Jürjendal is waarschijnlijk de laatste duw om te stoppen met kickboksen. In een interview met De Telegraaf vertelt zijn trainer Mike het volgende: “Het is wat het is. Tijd voor andere mensen om op te staan. Dat hij zich nog wel kan opladen voor een afscheid? Ja. En dat is het minste wat Glory voor hem kan doen, toch? Dat hij een afscheid krijgt.”

Foto: GLORY Kickboxing

Video: de carrière van Badr Hari

Als je dit een vet artikel vond, volg ons dan ook even op social media en schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons