De Auto Van voetbal-expert Koen Weijland

Als je wel eens naar The Premier League kijkt op Viaplay, ken je de gast van deze nieuwe aflevering van ‘De Auto Van’ waarschijnlijk wel. We mogen meerijden met Koen Weijland in zijn Audi e-tron en hebben het natuurlijk over voetbal, maar ook over zijn carrière en hoe hij zichzelf heeft ontwikkeld in de afgelopen jaren. Naast dat we Koen leren kennen, hebben we het natuurlijk ook over zijn elektrische SUV met vier ringen op de motorkap.

Koen Weijland zag het levenslicht op 19 oktober 1992 in Arnhem. Sinds kleins af aan is Koen al een grote sportliefhebber en hij heeft anno 2023 van een hobby zijn werk kunnen maken. De presentator van Viaplay is van alle markten thuis en naast voetbal zie je hem ook verslag doen over de Formule 1.

FIFA Kampioen Koen Weijland

Koen begint zijn carrière in de wereld van esports. Hier is hij heer en meester in het spel FIFA en wordt hij vijf keer Nederlands kampioen. Door deze prestatie voert hij ook wereldwijd de ranglijsten aan. Met dit succes komen natuurlijk mooie kansen en in 2016 tekent hij bij Ajax. Hiermee werd hij de eerste esporter die tekende bij een grote voetbalclub. Na zijn tijd bij Ajax richtte Weijland zich op YouTube, waar hij een kanaal beheert met meer dan 270.000 abonnees. In 2018 publiceerde hij het boek “Strijder: Leven als een professioneel esporter”. Koen wil echter niet alleen achter de controller zitten en kiest na zijn carrière in esports voor een andere uitdaging in de sport. Hij besluit te gaan presenteren.

Televisie

Na ervaring opgedaan te hebben als presentator bij de eDivisie en kleine programma’s, maakte hij in 2020 zijn tv-debuut bij Eurosport als een van de gezichten van de uitgestelde Olympische Spelen van Tokio 2020/2021 en de Winterspelen in Beijing 2022. Bij RTL7 begon hij met voetbalverslaggeving en vanaf 2021 presenteerde hij de Champions League. In maart 2022 werd Weijland het gezicht van de voetbaltak van Viaplay, waar hij de Premier League en Bundesliga presenteerde, evenals de laatste vijf Grand Prix weekenden van het Formule 1-seizoen van 2023. Hoe hij dit allemaal heeft gedaan hoor je nu in de nieuwe ‘De Auto Van’ video.

Audi e-tron

Natuurlijk mogen we de auto niet overslaan en als Koen rijdt, rijdt hij niet zomaar een auto. Op de motorkap van zijn bolide staan namelijk vier ringen. De Audi e-tron van Koen Weijland is uitgevoerd in een all-black livery en onder de motorkap van het elektrisch aangedreven beestje zit 408 pk en 664 Newtonmeter koppel. Naast een fijn vermogen heeft de auto alle luxe die je anno 2023 kunt wensen. De keuze van Koen voor deze bolide check je in de nieuwe video die hieronder staat!

De Auto Van: Koen Weijland

Foto’s: Steffen Visser

Naast De Auto Van vind je op het YouTube-kanaal van DAY1 nog veel meer series. Neem snel een kijkje en vergeet jezelf niet te abonneren en het belletje aan te zetten! 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons